Lavendel

juli 27th, 2009 by Katarina


Jag tror inte att man kan få för mycket lavendel! Jag som gör små sticklingar varje vår och sätter ut i slutet av sommaren, har nu fått så mycket att jag nänns plocka för att göra en krans. I år blir det nog tio nya små plantor som snart ska få komma ut i rabatterna. Jag har vit och faktiskt rosa lavendel också men de är lite tama. Kanske skulle de bli vackrare om man satte dem mitt ibland de blå? Såna I-landsproblem kan man fundera en lång stund över…

lavendel

6 Responses to “Lavendel”

 1. Charlotte Says:

  Jag håller med, jag tror inte heller att man kan få för mycket lavendel. De är både vackra att titta på och doftar unerbart.

 2. Lisa Says:

  Jag håller med – man kan inte få för mycket lavendel. Mitt lavendel-sug slog till i år och nu har jag gått från att ha en liten halvdöd lavendelkruka till att ta nya sticklingar varje dag, stoppa lavendel i väskan och små buketter i torktumlan.
  Kanske är det åldersrelaterat?

 3. Katarina Says:

  Lavendel är härligt! Kul tips att stoppa i torktumlaren! Jag har tyckt om lavendel sen jag startade med trädgård för ungefär 20 år sen, så det kanske startar när man är ung?

 4. karin Says:

  Googlade för att hitta en bra bild på lavendel för att göra en -växter som inte hjortar äter-lista. Hoppas det är ok. att jag lånar din bild. ( inte i kommersiellt syfte)

 5. Linda P Says:

  Hej!
  Jag tänkte låna din fina lavendelbild till ett inlägg på min blogg. Hoppas det är ok, annars får du höra av dig. Nu ska jag kika vidare här 🙂

 6. ana Says:

  hej. jag vill paquetera lavendel, men jag vet inte hu kan ma gora.
  Tack, for din fin foto.
  Kram,
  Ana

Leave a Reply