Hur ska det bli?

april 26th, 2011 by Katarina


När jag var liten och gick i folkskolan så blommade syrenerna lagom till examen, jag vill tro att examen var den 11 juni men det kan det ju inte varit varje år… Det var en annan växtzon där, mer i höjd med Wij trädgårdar, men ändå!

Jag fick ju revidera det där med syrener till examen när jag flyttade söderut, numera räknar jag det berömda ”mellan hägg och syrén” till 11 till 20 maj. Häggen blommar till min dotters födelsedag den 11 maj och syrenerna till sonens den 20 maj. Det brukar stämma.

Men nu vet jag inte – hur ska det här bli? Bilden tog jag häromdagen, så hade jag tagit den i dag hade det antagligen varit en ännu större knopp. Ur led är tiden… det var ju nyss snö!

4 Responses to “Hur ska det bli?”

 1. Gunilla Says:

  Ja, det kan man verkligen undra! Har varit ute på framsidan en del i helgen och det är nästan så att blommorna slagit ut mer för varje gång man tittar på dem… Svårt att fatta vart all snö tog vägen och så fort! Lite som när man åker utomlands och det är varmt när man kliver av planet, man hänger liksom inte med! Men det här är myyyycket bättre än snö 🙂

 2. Åsa Says:

  Men nu drar det nordliga vindar ner över landet så syrenerna lugnar sig nog 🙂

 3. Katarina Says:

  Gunilla: Apselut! Det är härligt!

 4. Katarina Says:

  Åsa!: När jag tittar på 10-dygnsprognosen så ska det bli svalare i maj, så om de inte slagit ut innan dess så kanske det dröjer…

Leave a Reply