Vad gör man i januari?

januari 14th, 2012 by Katarina


Bloggen är försummad – inget trädgårdsarbete pågår bara vanligt arbete. Nästa vecka ska jag få en ny knappnål, nämligen Vetlanda. Där har jag inte varit förut vad jag vet.

Annars är det mest tråkiga nyheter just nu. I familjen har en halkat omkull med cykeln och gjort illa sig ordentligt, gips och sjukskrivning i flera veckor, och en annan snubblat i trappen och knäckt näsan! Jag själv bröt ju armen för ett år sen, så nu gäller det att gå försiktigt, mina dubbade skor har åkt fram igen.

Vad gör man i januari? Härom helgen gick jag på Moderna muséet här i Stockholm för att få se lite Monet. Eftersom jag varit i Paris och sett de stora näckrosmålningarna i Orangeriemuséet så blir det lite småttigt här. Men näckrostavlor är ju vackra även i mindre format. Målaren Turner var med på samma utställning och kunde måla ljus, det var väldigt fint. Den tredje konstnären Twombly förstod jag mig däremot inte på.

Men bakom den haussade utställningen med målningar fanns fotoutställningar som var desto mer fascinerande. De är värda ett besök!

3 Responses to “Vad gör man i januari?”

 1. Åsa! Says:

  Hu vilken otur ni haft! Ibland är det som om man kommer in i taskiga stim! Vi var inne i nåt sånt där elände i höstas, men nu tror jag minsann det har vänt 🙂

 2. Katarina Says:

  Åsa!: Tack för medkänslan Åsa, jag hoppas på stimvändning…

 3. HeatherJ Says:

  I think the boys would enjoy that. I plan on trying to teach them a bit about different artists. Maybe that’s a place I could take them during the boring winter months.

  Also, I think you, Malin and I are clear now. It’s the rest of the family that needs to watch out!

Leave a Reply