Nja…

Tveksamt om björkris verkligen är vackert i glada färger. Det skulle ju lika gärna kunna vara plast.
(Nu är man där igen och känner sig som ”det var bättre förr”. Det trodde man väl aldrig…)
Men det spelar ingen roll – jag tycker att det är fult, så det så!

ris1ris2

Ett litet vårtecken

För mig har det i hela mitt vuxna liv varit ett vårtecken när Weibulls börjar sälja sticklingar. I början på 70-talet hade de en liten butik på Götgatan dit jag och min vän A gick varje år och handlade. Klockmalva köpte vi bland annat, gula och röda fanns det mest då.
Jag har fortsatt att köpa klockmalva, för jag lyckas aldrig få dem att överleva. Varje år (eller nästan i alla fall) återvänder jag till Weibulls och köper en ny stickling av klockmalva. Numera oftast en vit eller rosa.
A lyckas få sina att bli stora och tjusiga så jag tror inte att hon går dit längre.
Årets exemplar blev rosa, de vita är tydligen svåra att föröka så de fanns inte i år och inte förra året heller.
Nu SKA jag komma ihåg att vattna och plantera om…

a7cf

Vinterblomning

I det vinterbleka ljuset blommar mina orkidéer med en häpnadsväckande energi.
Jag som nästan inte tyckte om dem, de känns nästan lite konstgjorda, har insett att de tycker om mig och det är ju trevligt!
Eller rättare sagt – de accepterar den skötsel jag erbjuder. Bada i en hink några sekunder för det mesta en gång i veckan. That´s it!
I bakgrunden kan den uppmärksamme skymta det döende olivträdet – kan det bli vår så det får komma ut innan det helt gett upp?
Krukväxter är svårt tycker jag, det blir liksom inte som man tänkt sig. Ja, utom orkidéer då, för det hade jag ju inte tänkt mig alls.

ork

Konsertdags

En av mina favoriter sen många år är danska Hanne Boel (Jag gillar för övrigt flera danskor – Anne Linnet, Sanne Salomonsen och Lis Sörensen, de har alla en härlig stark utstrålning och gör skön musik!) Jag har sett henne på Grönan,Cirkus och Nalen bland annat. Nu kommer hon igen!
Ny skiva och konsert på Nalen den 25 februari. Då ska jag gå! Och jag hoppas att även Eagle-Eye Cherry, som sjunger duett med henne på nya skivan, kommer!
Nån som vill följa med?

Andjakt

Jag har varit i Västerås i dag och passerade en liten damm med änder. Tog upp kameran för att ta en bild – tänkte skriva om flera kalla fötter eller nåt…
Men när de fick syn på mig, så störtade de allihop upp ur dammen högljutt snattrande.
Vilket an(d)fall! Jag fick skynda mig därifrån innan de började slåss!

andjakt

Musmatta

En sån här skulle jag nästan vilja ha hemma. Det vore ju nåt för Agnes Katt att ligga och värma tassarna på.
Den är gjord i tovad ull och jag träffade den på Eckerö, där låg flera stycken på golvet. Men jag glömde att fråga vem som gjort dem.
Både lite kul och äcklig på samma gång tycker jag.

mus

Var god tag plats!

I går fick jag följa med min son och hans två små söner till Spårvägsmuséet. Det var verkligen ett mysigt museum, fullt med spårvagnar, bussar och tåg från alla tider. Där fanns ett litet enkelt café också, där en kopp te kostade 10 kronor.
Mycket barnvänligt dessutom, robusta grejer att klättra på, plats att springa och ett litet tåg att åka med ända bort till Hökarängen (längst bort i lokalen) L och jag kunde klättra ner och vara under en buss – jättespännande! Och lille M blev överlycklig över modelltåget som åkte in i en tunnel och var: ”Botta!”
Det var hur roligt som helst, speciellt med de modeller som fanns uppbyggda tyckte jag. Här bilder från spårvägen mellan Skanstull och Enskede! (i miniatyr)

mus1mus2

Och priset går till

snödropparna på Gräsgatan! Som trotsar vinterkylan och bestämde sig redan i mellandagarna för att våren snart är här!
När det blir riktigt kallt hukar de lite, men så fort solen värmer det minsta så sträcker de på sig igen.
Härligt är det att se dem fast jag vet att det dröjer innan våren är här på riktigt. Men snart är det dags att klippa äppelträdet, det första vårtecknet i kollitotten i alla fall!

droppe2

Nya vyer

Jag har varit på utlandsuppdrag! Närmare bestämt på Eckerö på Åland. Där var jättefint, men det var kallt. Det hade ändå varit mysigt att ta en promenad istället för att sitta vid en dataskärm hela dagen…
Men sånt är livet. Några små glimtar av Eckerö fick jag. Inga bilder från Grisslehamn tyvärr, det var mörkt både på utresan och hemresan.
Den stora upplevelsen i vintermörkret var stjärnhimlen, det var alldeles klart och stjärnorna lyste och gnistrade. Så vackert! I stan syns de ju aldrig på det sättet tyvärr.
Ingen bild på natthimlen heller, men väl en bild på utsikten från det trevliga pensionatet där jag övernattade (som en gäst av två). Jag blev mycket väl omhändertagen :O)

5baa1

En liten frestelse

Jag vet att jag inte borde – men det är väl meningen att man ska falla för frestelser?
Semlor är det godaste jag vet på konditoriet, i hård konkurrens med kardemummabullar.
När jag väntade barn en vår för länge sen åt jag tre semlor varje tisdag, tyckte inte det gjorde så mycket när jag ändå såg ut som mumintrollet.
Den här semlan är den minsta jag sett så den räknas ju nästan inte.
Tändsticksasken är den klassiska måttstocken och det här är en vanlig liten ask.
Jag skulle kanske mätt i centimeter – men det är försent nu…

semla