Dagar i Köpenhamn

Smet iväg några dagar för att möta våren i vårt södra grannland. Lite längre hade nog våren kommit, men det blåste kalla nordanvindar. Först på söndagen blev det härligt vårväder, då var det fint att sitta i Kongens have och sola näsan.

Jag brukar köpa med mig blommor hem varje gång jag är i Köpenhamn, det finns alltid stora buntar med härliga, billiga blommor utanför en butik på Ströget. I år låg det pioner i stora travar, helt fantastiskt vackert. Jag funderade länge hur jag skulle få dem att klara sig tills det var dags att åka hem, men jag slapp grubbla så länge – de sålde som smör i solsken och var borta när jag tänkte slå till. Men härligt var det.

I Kongens have ligger ett litet slott och framför det en vackert genomtänkt matta av krokus, lite behöver de nog börja stödplantera men det var fortfarande en fantastisk syn.

Buxbomshäckar i perfekta formationer fanns i den lilla rosenträdgården, somliga rutor var fyllda med lavendel klippt i exakt samma höjd och andra var fyllda med rosor. Kanske man måste åka tillbaka i sommar och se när det blommar…

Vänta lite till

Tittade till kollitotten, det ser lite grått ut minst sagt. Mest visset i olika nyanser och en och annan snödroppe och krokus.

Det får nog dröja lite till, men om en vecka är det nog dags, det ska bli varmt här dagarna som kommer. Får försöka hålla ut…

I väntan på trädgårdsarbetet…

Jag får väl skylla på att det inte är riktigt dags att börja trädgårdsarbeta än, men det är nära nu. Men det är mycket annat som går att göra. I helgen ansvarade jag för mannagrynen när föräldrarna åkte på weekendresa. Det var riktigt mysigt! På lördagen passade vi på att fika på Gamla Enskedes bageri. En god bulle och en äppelkreation delade vi på. Och vilket vackert kaffe jag fick! Nästan synd att dricka upp det.

I dag var det vår!

Härligt i solen, fåglarna kvittrar och prasslar i alla buskar. När jag kom ner till Kollitotten i dag skrämde jag iväg en kanin, det har vi gott om nuförtiden tyvärr. Alla snödroppar är uppätna, kvar står små gröna avbitna blad.

Men nere bland torkade löv blommade krokusen och med öppna fönster kom den svala vårluften in och vädrade bort vintern.

Nu är det gott att leva!