Dagar i Köpenhamn

Smet iväg några dagar för att möta våren i vårt södra grannland. Lite längre hade nog våren kommit, men det blåste kalla nordanvindar. Först på söndagen blev det härligt vårväder, då var det fint att sitta i Kongens have och sola näsan.

Jag brukar köpa med mig blommor hem varje gång jag är i Köpenhamn, det finns alltid stora buntar med härliga, billiga blommor utanför en butik på Ströget. I år låg det pioner i stora travar, helt fantastiskt vackert. Jag funderade länge hur jag skulle få dem att klara sig tills det var dags att åka hem, men jag slapp grubbla så länge – de sålde som smör i solsken och var borta när jag tänkte slå till. Men härligt var det.

I Kongens have ligger ett litet slott och framför det en vackert genomtänkt matta av krokus, lite behöver de nog börja stödplantera men det var fortfarande en fantastisk syn.

Buxbomshäckar i perfekta formationer fanns i den lilla rosenträdgården, somliga rutor var fyllda med lavendel klippt i exakt samma höjd och andra var fyllda med rosor. Kanske man måste åka tillbaka i sommar och se när det blommar…

2 svar på ”Dagar i Köpenhamn”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *