Rosorna från Runmarö

Om du följt min blogg så kanske du kommer ihåg att jag var på Runmarö i början av juli, hos Anders som har 500 olika rosor och Bed and breakfast? Jag fick ju med mig några kvistar hem som för att se om jag kunde få dem att rota sig. Trodde nog inte att det skulle bli något av det, men gjorde efter bästa förmåga några sticklingar och stack ner i krukor.
Och titta! Jag har gjort rosor! Det är bara det att jag inte vet vilken sort det är, jag fick med mig två olika. Jag tror att det kan vara Awakening men säker kan jag inte vara förrän plantan eventuellt blommar nästa sommar.
Nu ska jag plantera ut de små rosorna och hålla tummarna för att de klarar sig i vinter också!

Skördefesten

I dag var det dags för Peppar och Pumpa, kolonisternas skördefest i Tantolunden. Ett roligt initiativ, nästa år hoppas jag det blir fler deltagare. Får väl försöka hitta på något själv att delta med kanske. Den fina pumpan som jag visade på bild häromdagen var inte med, tydligen är den tänkt till ett annat ändamål. Synd, den hade vunnit!
Kenneth från Södra Årstalunden visade fuchsior, en hel del sålde grönsaker, en kolonibekant från Eriksdalslunden visade sina små kolonistugor i miniatyr som hon bygger – jättefina! Ibland fick man provsmaka, en bit tunt knäckebröd med gorgonzola och kvittenmarmelad var busgott!
Det gick att gjuta plattor i betong eller köpa ett fågelbad/blad. Några visade betongkrukor med bladen som relief, det var riktigt fint. Bild bifogas nedan. Vackra blombuketter tävlade liksom godaste kolonikakan! Odling i skottkärra verkade kul och praktiskt! Lätt att flytta när man behöver klippa gräset! 

Några vänner stötte jag också på, bland annat Slottsträdgårdsmästaren minsann!
Sedan surströmming hos  kolonigrannar, tack E och R!  En märklig kväll – nere på badet var det "Popaganda"festival, så ibland hade vi svårt att höra vad vi pratade om. Mängder av ungdomar irrade runt på gångarna i området och jag gissar att vi har en del burkar och annat skräp att plocka från våra lotter i morgon. Men det var trevligt ändå, fint och stjärnklart – fast det blir ju mörkt och kallt framåt kvällen nu.

I går kväll

var jag på bio och såg Mamma Mia. Erkänner att jag var lite skeptisk men alla som sett den säger att den är så bra.
Och det var den. En helt underbar film, jag är fortfarande glad. Många skratt, många bra skådisar.
Den medelålders kvinnans revansch helt enkelt!
Bara att se tidigare James Bond (Pierce Brosnan) sjunga S.O.S. var värt biljetten…

Där små citroner gula…

Växa på Södermalm i Stockholm! Även denna lite smygfotad och insnärjd i grönska. Men visst är det en citron – härligt!
Jag måste gå tillbaka och titta efter om den stod i en kruka…

(Peppar och) Pumpa

Höstens stora odlarfest och utställning Peppar och Pumpa äger rum på lördag i Tantolunden i Stockholm kl 11-18, mer info om du klickar här.
Jag kan redan nu som första blogg i Sverige visa en av de tävlande som jag följt under mina morgonpromenader! Det här är en bamse, även om inte tändsticksasken är på plats för att visa det. Nu gäller tävlingen inte bara storlek (tack för det) utan även kvalitet och skönhet, och håll med om att det här är en snygging! Dessvärre har jag ju fått jobba som alla andra paparazzis och bilden är därför tagen på håll i grönskans dunkel (blixten har gått på). Det ska bli väldigt spännande när matchen avgörs på lördag! (och jag hoppas verkligen att nedanstående pumpa deltar och inte gömmer sig kvar av någon sorts blygsamhet)
Vi ses väl?

Amorosa igen

I ett av mina första inlägg på bloggen (den 11 maj) skrev jag om mitt lilla äppelträd Amorosa och visade en bild på blommorna.
Jag var lite orolig då, det var kallt och inte ett enda bi syntes till. Jag trodde inte att det skulle bli några äpplen.
Men det blir massor och ändå har jag gallrat bort säkert 50-60 äppelkart!
Jag vet inte riktigt hur det gick till – det där med blommor och bin kanske bara är en myt??
De ser goda ut, jag var tvungen att proväta ett fast jag vet att de inte blir klara förrän i september/oktober.
Och det var förstås inte moget, fast ganska gott ändå. Jag måste försöka vänta, man får magknip av omogna äpplen tycker jag mig minnas från äppelpallar-räder från förr.

Lön utan möda

Titta vad jag fått! Av björnbärsrankan som tagit sig in alldeles själv och som jag bara virat runt flädern för att någorlunda hålla den på plats. Jättegoda! Jag gillar björnbär.
Annars har det verkligen varit möda! Det straffar sig att åka bort och göra annat på helgerna. Och det har regnat, så efter jobbet har det inte heller blivit så mycket trädgård på ett tag. Gräset har växt sig högt och frodigt så min lilla gräsklippare orkade nästan inte med. Inte jag heller – förnyade mitt träningskort häromdagen, fast det hade jag ju kunnat vänta med, den här eftermiddagen har varit tuffare än de flesta träningspass! Känner i både armar och ben att jag jobbat ordentligt.
Nåja, jag får vila lite nu och mumsa björnbär!

Tänk om…

Tänk om det här var hemma hos mig! Med vackra dörrar mot en innergård med citronträd.
Vilken trädgård det skulle kunna bli! Ett skyddat läge och putsade ockrafärgade väggar som bakgrund.
Drömma går ju. Det är inte hemma hos mig. Suck.

En dag försent

Jag vet, man ska inte misströsta. Det kan bli fina dagar länge än. Igår hade Måns och Magnus namnsdag så det passar ju ganska bra med en bild på rudbeckian "Magnus" som jag träffade häromdagen. Jag kanske borde ha såna i kollitotten själv? För jag tycker att den är jättefin.