Vad var det jag sa?

Häggen slår ut nu! Enligt min tidsuppfattning så ska det hända om tidigast 10 dagar…

Hur kan det vara en sån vargavinter i sex månader så man tror att snön aldrig ska försvinna – och så plötsligt Pang! Allt på en gång! Men det är ju helt fantastiskt förstås. Kan vi få ha sommar nu i sex månader också? Minst.

Hur ska det bli?

När jag var liten och gick i folkskolan så blommade syrenerna lagom till examen, jag vill tro att examen var den 11 juni men det kan det ju inte varit varje år… Det var en annan växtzon där, mer i höjd med Wij trädgårdar, men ändå!

Jag fick ju revidera det där med syrener till examen när jag flyttade söderut, numera räknar jag det berömda ”mellan hägg och syrén” till 11 till 20 maj. Häggen blommar till min dotters födelsedag den 11 maj och syrenerna till sonens den 20 maj. Det brukar stämma.

Men nu vet jag inte – hur ska det här bli? Bilden tog jag häromdagen, så hade jag tagit den i dag hade det antagligen varit en ännu större knopp. Ur led är tiden… det var ju nyss snö!

Ett minne (souvenir)

Påskmiddag med lammstek, potatisgratäng och en underbar rabarber- och jordgubbspaj till efterrätt. Enligt uppgift är pajen ett av Hannu Sarenströms recept, fast jag hittade det via Coop. (och min dotter som läser Mersmak) Tack Hannu! Du inspirerar inte bara i trädgården.

Lammsteken serverades på ett fat som jag köpte för många år sen. En resa till Grekland och en båtutflykt till ön Skopelos.

I hamnen fanns en liten butik som sålde konsthantverk, bland annat väldigt vacker keramik. Dyrt tyckte vi och gick ut igen. Men tillbaka på båten satt vi och väntade på avgång då jag plötsligt kände att det där fatet måste jag ha. Så jag rusade av och hann till butiken innan båten gick. Aldrig har jag ångrat det. Varje gång jag använder det så minns jag den där  lilla vita staden som låg som en amfieteater runt hamnen med små vindlande stenlagda gränder.  Solen där på båtdäcket och hur nöjd jag var med mitt fina fat.

Det är jag fortfarande. Och jag drömmer om att åka tillbaka och köpa en skål också.

En glad påsk!

Härligt! Solen skiner och i rabatterna dyker det upp alla möjliga bekanta som man nästan glömt bort. Det vita löjtnantshjärtat hittade jag i dag, det var en liten glädje – jag trodde att det gett upp! Och den här lilla påskliljan är roligt rufsig tycker jag.

Jag hoppas att alla har en god och glad påsk!

Majas alfabet

Lördagen bjöd på härligt försommarväder. Vi hade städdag i koloniområdet. Det är riktigt trevligt för det blir så fint när vi är klara.

På eftermiddagen var det dags för konsert tillsammans med mannagrynen. Majas alfabetssånger i Konserthuset. Det var roligt, vi fick vara med och sjunga lite men mest sjöng barnen från Adolf Fredriks musikklasser. Minsta mannagrynet som dagen innan fyllt fyra år, tyckte det bästa var när orkestern spelade lite på sina olika instrument. Då kände han minsann igen Darth Vaders temamusik från Stjärnornas krig…

Kan nån trycka på paus!!??

I dag skulle jag fotografera lite blåsippor tänkte jag. Minns sen förra våren var de växer och hoppades att de skulle vara framme. Det var de! Å vad de är härliga. Den blå färgen är oöverträffad tror jag. Man vill genast kasta av sig både strumpor och skor, fast man inte får det (för mor;O)

Så när jag stod där i den lilla skogsbacken så insåg jag att vitsipporna också börjat blomma. Hallå, det går för fort. Hur ska man hinna känna hur härligt det är?

Den första

Den allra första buketten för året har jag plockat i kollitotten. Det kommer nog att bli många fler, jag tycker mycket om att göra buketter att ta med hem. De lyser så fint på köksbordet.

Jag ska försöka ta mig ner igen en stund på förmiddagen och rafsa vidare lite i rabatterna. Började i går, men som vanligt blir jag lite för ivrig, min (brutna) arm sa ifrån så jag gick hem. Men nu skiner solen och kanske kan jag bara sitta en stund med nosen mot solskenet?

Så roligt att träffa kolonigrannarna igen – det är lika roligt som de första vårblommorna!

Titta vad som kom med posten!

I går förde postmannen med sig ett kuvert med biljetter. Det var ju kanske ingen överraskning direkt, jag har ju beställt och betalat, men det var stort ändå. Tänk att jag äntligen ska komma iväg till Chelsea Flower Show!

Det ska bli jättespännande, roligt, intressant och alldeles, alldeles underbart. Hoppas jag förstås. Några dagar i mysiga London på försommaren, kryddat med en konsert och afternoon tea i Kensington Gardens. Jamen, ni hör ju. Jag längtar.

I snigelfart…

Jag var lite för snabb har jag fått veta, när jag gjorde lite reklam för snigelfällor. Vintertestet tydligen inte riktigt genomfört än.

Jag återkommer i frågan när jag vet att det är ok. Och ni har väl inte sett några sniglar än hoppas jag?

Kanske inte…

Det här är kanske inte så trädgårdsrelaterat – fast lite ändå. Ibland behöver livet piggas upp och egentligen är det konstigt att det behövs på våren. Men så är det, fast jag längtar så efter våren och är så glad när det äntligen blir ljust och blommigt, så händer det att livet behöver puffas upp lite.

Lite upplivning kan man faktiskt få ibland av att handla något, häromdagen köpte jag ett par fina röda skor. Jag hoppas att jag kommer att få roligt i dem, de för med sig lite glad förväntan.

Nu var inte tanken med det här inlägget att föra några djupare existentiella samtal (även om jag gärna för sådana också) utan bara visa ett litet annat pigga-upp-mig inköp.

Visst blir man lite glad? Den kan flyta också…