Vitsippor!

Vitsippor är härliga blommor, dem får man plocka och de står ganska fint i vas. Om man vill förstås för de är vackra där ute.  Som vita spetsdukar ligger de i backarna just nu. De här finns nära jobbet och gör att den lilla promenaden blir riktigt fin.

sippa2sippa3

Höns på stan!

Mitt på Södermalm i en av malmgårdarna träffade jag de här kamraterna. Tre hönor (en av dem ville inte vara med på bild) och en tupp som sprätte bland tulpaner och scilla i rabatterna. Visst är de fina? Han gol också tuppen – klockan var sju! (fast på kvällen, men ändå!)

höns

Guerilla gardening?

Det här begreppet har jag hört talas om i några år, alltså att man tar över platser i städerna och odlar, på rivningstomter eller liknande. Här i Stockholm finns det trottoarodling som väl kan sägas vara en form, man petar upp några stenar i trottoaren närmast huset fyller på med jord och sätter blommor. Det kan du titta på om du klickar här.

I Paris hittade vi den här trädgården bakom ett högt järnstaket, vi stod där och kikade mellan spjälorna men blev sen insläppta av en vänlig man. Det var nog lagliga odlingslotter, men läget och stämningen påminde mig om Guerilla Gardening. Vårbruket hade väl precis börjat, men det gick att föreställa sig att det blir en riktigt härlig oas mitt i stan snart.

ger1ger2

På önskelistan

Det fanns ju saker i Paris som jag gärna tagit med hem. (Inte bara en Jaques ;O) Men trots att väskan var stor så var ju inte plånboken lika omfattande och man kan nog inte ta med vad som helst på planet. Vilken tur jag hade som kom med ett plan förresten, innan hela norra Europa stängdes av luftvägen. Fast jag gärna stannat i Paris så hade det nog blivit en hel del krångel kan jag tänka mig. Det ska bli spännande att se hur det kommer att gå för vännen E som ska åka hem på onsdag.

Nåväl. Den här vattenkranen hade jag gärna velat ha stående på kollitotten. Den är jättesnygg tycker jag. Och jättedyr 264,80 euro blir ju ett decimalkomma flyttat åt höger ungefär, i svenska pengar. Framför allt så var den nog jättetung.

fontän

Au Revoir Paris!

Hemma igen efter några härliga dagar i Paris. Inget Giverny dock, det får bli nästa gång.

Men fina parker med blommande magnolia och kamelia, god mat och pain au chocolat, mycket promenerande (rekordet blev över 27.000 steg en dag) och metroåkande.

Orangeriemuséet hade öppnat igen (det var stängt för renovering sist) så Monets fantastiska näckrosmålningar gick att se. God vietnamesisk mat hittade vi en kväll, och en öl på en uteservering vid en kanal där man spelade boule i solen en annan dag!

Det hade nog gått att stanna betydligt längre ;O)

Och om någon undrar – nej, jag tryckte inte ner någon Jaques i väskan, bara vin, senap och annat oumbärligt…

parkmoneteiffelboulemetro

Paris – Je revenir! (reviens?)

Väskan nedhämtad från vinden. Kläder framplockade. Skor utvalda (stegräknaren ska med, tror att jag kommer att slå nya rekord). Kamerabatterierna laddade!

Nu åker jag och det ska bli så kul! Monets trädgård i Giverny på söndag, god mat och en härlig stad! Även fast det bara är några dagar så är det så efterlängtat. Vi ses nästa vecka med bilder därifrån!

Jo, jag vet att väskan är väldigt stor. Men snygg! Och skulle jag träffa på nån fransman som jag vill ta hem så får han nog plats!

väska

Mäss-överdos!

Smet in på trädgårdsmässan på väg från jobbet i dag. Det var skönt att få komma dit utan att alla andra var där. Man kunde vända och gå tillbaka eller byta riktning plötsligt – det kommer nog inte att fungera i helgen.

Men jag tror att jag börjar bli mässmätt! Jag har ju redan varit på mässan i Kista och på den stora trädgårdsmässan har jag varit varje år. Plötsligt blev jag less på alla gräsklippare, holländska lökmånglare, rostiga prydnadssaker och pelargoner. Retade mig mer än vanligt på alla som säljer korvar, godis, kläder och annat mindre trädgårdsrelaterat. Dyrt är det också. Små pelargonsticklingar kostade 85 kronor! Och pionerna kostade lika mycket som på Zetas och då är det ju bättre att köpa dem där.

Zetas hade för all del en fin monter med ett litet rum med inspelad koltrastsång, men när jag kom hem så sjöng den alldeles riktiga koltrasten på min gata så det ekade mellan husväggarna och det är ju faktiskt live!

Antagligen har jag fått en överdos av att traska på mässor och blev lite kinkig och väldigt trött i fötterna. Därav bilderna nedan. Längtade mest att få sitta ner…  Den gröna fåtöljen var i konstgräs men såg ljuvligt skön ut ändå och den andra bilden är från en balkong. (Till och med balkongutställingen var trist – den brukar jag gilla)

Det enda jag köpte var just pelargonsticklingar! Men jag köpte dem hos pelargonsällskapet och då kostade de 30 kronor!

Det var mässans behållning frånsett en glimt av Lars Krantz från Wij ;O)

mäss2mäss1

Längtans blå blomma

Det måste väl vara blåsippan? I måndags snöade det för fullt, marken var vit. Tack och lov var det aprilsnö, sån där som försvinner samma dag.

Men så i dag på väg hem från jobbet lyste något blått i den lilla skogsbacken – blåsippor! Härligt att man i alla fall kan plocka dem på bild!

sippor

Trots allt

De har bara väntat där under snön. Förberett sig och planerat hur de ska sticka upp och ta sig fram. Så fort solen smält bort snön så kommer de. Mitt i det torra gamla gräset eller bland vissnade perenner. Eller som den här mellan brädorna i trädäcket.

Vad glad man blir!

droppe