Gott Nytt År!

Eftersom jag fortfarande trasslar i min IT-härva här hemma, så tänkte jag vara ute i god tid och önska er det! Min julhälsning fastnade ju liksom i trasslet. Jag förstår egentligen inte varför det är så trassligt – ska det inte vara enkelt? Ska man inte bara kunna klicka igång och sen vara där ute på den digitala autostradan? Kan det bero på snön? Det mesta som inte funkar som det ska just nu beror ju antingen på snön eller som vanligt finanskrisen. Eller kan det vara grisfebern? Aktuell på flera sätt just nu…

Nåväl! Ytterligare ett år att alldeles strax lägga till handlingarna. Mitt i alla årskrönikor i tidningar och övrig media så kan man ju sitta och fundera över sin egen lilla krönika. Hur blev året? Är det något jag minns? Och det är det ju faktiskt. Helst vill jag minnas min resa till Indien, som gick så fort att den måste återupplevas på något sätt. Mitt i julstöket (eller städandet, stryk det som ej önskas) så hittade jag min dagbok från resan. Numera skriver jag inte dagbok regelbundet, jag har gjort många mer eller mindre långlivade försök genom åren, utan det blir mest under en resa som det blir av.

Så då förlorade jag mig i minnen, läste om varmvatten i havet, om kossor och om resan till kryddplantagen med en mellanlandning vid ett Shivatempel. Där fick vi ta av oss skorna, en liten tagetes i handen och en tillönskan om ett långt och lyckligt liv. Om du vill se bilder så hittar du det här .

Så då ber jag att få skicka den vidare, den där önskan om ett långt och lyckligt liv! Och i första hand år 2010!

Blommorna som syns på bilden här nedanför kommer förstås från Makalösa blommor på Sveavägen i Stockholm, honom har jag gjort reklam för förut. Vi ses!

b5b1

Julefrid på flera sätt

Jag som skulle önska alla er som tittar in på min blogg en riktigt God Jul…

Men i datorvärlden blir det inte alltid som man tänkt sig – övergången från fast till mobilt bredband krävde fler anpassningar än jag föreställde mig, så plötsligt fick jag problem att komma in på bloggen. IT-supporten kan man inte utnyttja under julhelgen, han var visserligen här på julafton men då var det trevligare med mat och julklappar än datorer. Nåväl – nu har jag lyckats trassla mig in, så här kommer bilden som borde funnits här på julafton. Men ni vet väl att julen varar ända fram till påsk?

Och julfrid har det varit (mycket fridfullt utan dator ;O) med julafton här hemma, julotta i Allhelgonakyrkan och lutfisk hos mamma på Annandagen.

Julotta måste antagligen även jag snart ersätta med midnattsmässa – det var en blek tillställning med glest i bänkarna och avsaknad av kyrkokör. Tror att kyrkorna satsar på nämnda mässa istället – frågan är bara hur jag ska lyckas hålla mig vaken på julaftonskvällen. Till och med ”Var hälsad sköna morgonstund” hade utgått. Och jag som går i julotta för att uppleva  den julstämning och de psalmer jag minns  från när jag var liten. Måste antagligen inse att jag är stor nu och att världen förändras.

Men det är inte lätt alla gånger…

Jag hoppas att ni haft en skön julhelg trots att jag inte kunde önska er det i förväg!

5366

En liten julmarknad

I söndags anordnade en god vän till mig en julmarknad. Det gör hon och hennes familj varje år med granar från landet, fina pepparkakselefanter och annat. I år en ”juke-box”kör som jag deltog i. En lista med julsånger som publiken fick önska ifrån och betala för att höra.

Nästan 6000 kronor inbringade julmarknaden i år, pengarna går till VI-skogen och blir 300 träd i Afrika.

Ett bra exempel på att ”ingen kan göra allt men alla kan göra något”. Jag är så glad över att få vara med och bidra lite grann!

ea6c

Det strålar en stjärna…

Eller ganska många. Här hänger de över Kungsgatan i Stockholm. (Fotat med mobilen så kvalitén blev väl inte den bästa).  Det är ganska fint och lyser upp i mörkret. Annars har all snö förstås lyst upp de senaste dagarna.

I dag har jag åkt pulka, det var roligt och många år sen sist. I morgon en julmarknad i det mindre formatet – rapport kommer!

4651

Ett pepparkakspalats

Nej, jag har inte byggt det själv tyvärr. Jag har provat några gånger med varierande resultat, sist blev det mest ett skjul…

Tror att jag ska vänta in de små mannagrynen i familjen, när de blivit lite större så kan de få hjälpa till nästa gång jag ska göra ett försök

Det här otroligt fina huset har min vän Å i Helsingborg gjort och jag är alldeles förstummad! Det är jättefint tycker jag! Tack för att jag fick en bild att lägga in här!

d8ed

Världens största luciatåg

I dag har jag varit i Globen och sett det största luciatåget – drygt 1100 elever från Adolf Fredriks musikskola i Stockholm.

Hela Globen lystes upp av stearinljus och fantastiskt vacker körsång, bäst i år tror jag Hallelujakören ur Händels Messias var!

Det är en underbar totalupplevelse, stämningen, sången och musiken. Nog är det väl konstigt att det aldrig visats på TV?

34c9

Det är mycket nu!

Julklappar ska inhandlas, julhälsningar skickas, hemmet städas och maten inhandlas. Pepparkakor har jag redan bakat några stycken i det bästa sällskapet, Leo 5 år hjälpte till! Även på stan verkar det vara mycket att stå i. Bilden är från NK:s julskyltning som alltid är en upplevelse, med levande tablåer i flera fönster. Tack H för bilden!

Jag passerade Hötorget på vägen från jobbet i dag och där var det avspärrat och mycket poliser – Nobelpris på gång! Jag hann se några gäster i fina kläder på väg in. Själv är jag inte bjuden…

7a74

Mörkt…

Kommer hem från jobbet och tycker att det är natt. Känns lite motigt att gå ut igen, vare sig jag ska sjunga eller träna, vilket är det jag gör mest om kvällarna just nu. Så jag får visa en novemberbild i dag. Fick veta i lördags kväll att några typer vandaliserat nere i koloniområdet, sparkat sönder grindar och staket men jag har inte hunnit ner för att titta när det är ljust… (men enligt uppgift är min lott skonad)

Jag blir så trött – varför finner somliga ett nöje i att bara förstöra?

ef03

Taklökstavla!

Titta vad bra det kan bli! Bilden kom när jag frågade efter den! (Jag kunde ju ha fotograferat själv i somras..?) Min kollega i Skåne som är en mycket kreativ person gör bland annat såna här tavlor! En ram, lite hönsnät, jord och taklök! Lite mossa är det på den här tavlan för att dölja och hålla kvar jorden innan taklöken växer till sig, och baksidan kan vara lite markduk eller säckväv. Jag tycker att den är jättefin! I sommar ska jag nog göra en själv också.

När jag tittar på bilden som jag just fått, så ser jag hur solen lyser på den. Lika overkligt som det känns med snöstorm i juli känns solvärmen nu i december. Det kan vara fint att längta! Fast jag längtar aldrig efter snöstorm, det var inte så jag menade…

88f9

En liten installation

Promenerade förbi kollitotten häromdagen, innan frosten kom. En av grannarna hade skapat nedanstående lilla installation i en gammal trädstam. Det var lite kul tycke jag. Svårt att komma ut och ta bilder, det är inte så många timmar om dagen som det är ljust nog. Nåja, ni får hålla till godo med den här så länge…

Taklök är lite kul, en vän till mig tillverkar tavlor – tyvärr har jag ingen bild. (men om jag skriver om det här kanske hon skickar en till mig ;O)

fd4d