Julefrid på flera sätt

Jag som skulle önska alla er som tittar in på min blogg en riktigt God Jul…

Men i datorvärlden blir det inte alltid som man tänkt sig – övergången från fast till mobilt bredband krävde fler anpassningar än jag föreställde mig, så plötsligt fick jag problem att komma in på bloggen. IT-supporten kan man inte utnyttja under julhelgen, han var visserligen här på julafton men då var det trevligare med mat och julklappar än datorer. Nåväl – nu har jag lyckats trassla mig in, så här kommer bilden som borde funnits här på julafton. Men ni vet väl att julen varar ända fram till påsk?

Och julfrid har det varit (mycket fridfullt utan dator ;O) med julafton här hemma, julotta i Allhelgonakyrkan och lutfisk hos mamma på Annandagen.

Julotta måste antagligen även jag snart ersätta med midnattsmässa – det var en blek tillställning med glest i bänkarna och avsaknad av kyrkokör. Tror att kyrkorna satsar på nämnda mässa istället – frågan är bara hur jag ska lyckas hålla mig vaken på julaftonskvällen. Till och med ”Var hälsad sköna morgonstund” hade utgått. Och jag som går i julotta för att uppleva  den julstämning och de psalmer jag minns  från när jag var liten. Måste antagligen inse att jag är stor nu och att världen förändras.

Men det är inte lätt alla gånger…

Jag hoppas att ni haft en skön julhelg trots att jag inte kunde önska er det i förväg!

5366

6 svar på ”Julefrid på flera sätt”

  1. Nog är det något speciellt med julotta, det kan till och med jag tycka som annars inte är mycket för kyrkan. God fortsättning önskar jag dig!

  2. ”Måste antagligen inse att jag är stor nu och att världen förändras.” Den meningen tog jag till mig……Var i S:t Jacobs kyrka i julhelgen för att lyssna på ”Julens sånger och psalmer” just för att få känna riktig julstämning som från förr. Men det var endast en text jag kände igen och den hade fått en ny(-skriven) melodi. Jo förresten ”Staffan stalledräng” också, men den hade jag inte riktigt förväntat mig. Men jag ska inte klaga, S:t Jacobs kammarkör och d:o ungdomskör sjöng gudomligt vackert, så visst var det en härlig upplevelse!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *