Trädgårdsmässa igen…

Det är ju ett vårtecken att gå på Trädgårdsmässan i Älvsjö. Så då går man snällt fast det egentligen är lite tidigt på säsongen, tomatplantor och annat måste vänta på att planteras ut, än är det kallt i alla fall om nätterna.

Dessutom tycker jag att utbudet av klänningar och korv blir större för varje år. Fast det är klart, så många kvinnor på samma ställe – ett sånt tillfälle kan man nog inte missa som klänningsförsäljare. Mer osäkert hur målgruppen för korv ser ut…

Balkongutställningen är fortfarande det roligaste inslaget tycker jag, även om de borde få halva ytan nåt år, det är ju mer terrasstorlek än balkong tycker jag. (som inte har nån balkong alls och är avundsjuk)

På en av årets balkonger fanns jättefina terrakottakrukor som gick att ställa ihop till en hel eller halv cirkel. De skulle minsann gå att ha i en kollitott också, frågan är bara var de finns att få tag på.

Här kommer bild både på krukorna och på den balkong som jag tyckte bäst om. Den blommande ”väggen” var riktigt fin och det mesta kändes genomförbart. Plats för fika, växthus och arbetsbord.

Riktigt mysig dessutom.

mässa2 mässa1

Kan det vara våren?

För det är ju lite tidigt, törs man hoppas på att våren verkligen kommit redan? Jag är så sugen på att börja röja undan allt gammalt och visset men jag är lite rädd för att det fortfarande kan bli kallt igen.

Det blommar krokus i min kollitott, men snödropparna som det fanns så många av från början blir bara färre för varje år som går. Jag måste nog börja stödplantera.

Kaninerna har varit på besök kan man se av alla högar med små torra kulor, men i år tror jag inte att de gnagt så mycket. Inget som syns direkt i alla fall.

Koltrasten sjunger i den svala vårkvällen, solen dröjer sig kvar längre och längre.

Nu är det gott att leva!

krokus