Litet bo jag sätta vill…

I alla fall om man är fågel kanske. För de här läckra fågelhusen finns i Gröndal.

Jag vet inte om det är tänkt att pippi ska flytta in och bo där eller om det mest är restaurang. Om det är för permanentboende så blir det nog kollektivhus för de är ganska stora. Men jättefina är de tycker jag. Undrar förstås vem som byggt dem och hur det kommer sig att de hamnat där. Fast ibland är det kul att inte veta.

Nästa gång jag kommer till Gröndal ska jag kanske promenera mera – det kanske finns fler?

 

 

Tiden går…

Oj, vilken eftersatt blogg jag hittade… Om nu någon fortfarande hittar hit vill jag gärna berätta att tiden helt enkelt inte riktigt räckt till. Vad tiden ägnats åt istället ska jag försöka återkomma till.

Hur som – äppelskörden är bärgad! Förra året blev det två äpplen tror jag, blomningen uteblev helt. Vill ju inte gärna tro att det var jag som beskurit fel, det vore ju tråkigt.

I år slog trädet alla rekord. Bilden visar halva skörden ungefär. Och alla små kart som gallrats bort skulle ha blivit tre gånger så många tror jag. Om detta kommer att upprepas ska jag boka tid för mustning ute på Äppelfabriken. Där får man musten pastöriserad i bag-in-box så att den håller sig ett tag. Ärligt talat vet jag inte hur mycket must jag skulle dricka. Nu har det mest blivit äppelmos och fantastiskt goda äpplen att äta. Några små närstående mannagryn har ett äpple med sig i skolväskan varje dag tror jag.

På några äpplen hade koltrastarna redan startat så de fick behålla lite grann.