Nu kommer rosorna

Jo, jag tycker om många sorters blommor, iris, pioner, stjärnflocka och massor av andra väldigt vackra blommor. Men, rosor är som sagt alltid rosor.

Nu kommer de och slår ut en efter en. En av de vackraste i min kollitott är Ispahan som jag fått av en kolonigranne. Busken har blivit över två meter hög och kommer snart att blomma fantastiskt.

I morse var jag nere tidigt för att vattna krukor framför allt, nu har jag fått hjälp av en ny trädgårdsarbetare. Fast i ärlighetens namn tror jag att det kom mest vatten på sandalerna.

Om några år får det bli en odlingslåda även för Clara. I mannagrynens växer bönor och ärtor jättefint just nu.

Konrad och Röda hörnan

I helgen hade min kolonigranne med sig katten Konrad. Han har ett långt koppel och brukar trassla in sig emellanåt, men jag tror han tycker att det är härligt att vara ute i grönskan ändå. I söndags försvann han in i min rabatt och när vi följde snöret satt han därinne och slickade njutningsfyllt och hade det riktigt härligt. Kattmynta förstås! Eller Nepeta med ett annat namn.

Kommer ni ihåg mitt röda hörn? Ni som varit med ett tag, vill säga. Ett litet färgexperiment med röda blommor. Här kan du läsa om när idén föddes. Det blev inget av den fina rosen jag satte där, tror att det bara är vildskott som kommer så i höst ska den grävas bort. Och ett och annat rött försök blev det heller inte så mycket med om jag ska vara ärlig. Men i år är det i alla fall lite rött! Hittepionen och en röd stjärnflocka – mycket lyckat om jag får säga det själv.