Att jämföra äpplen och plommon…

Man ska inte jämföra äpplen och päron har jag hört, men hur är det med äpplen och plommon? Årets plommon verkar bli rekordstora! Nästan lika stora som äpplena som iofs inte är riktigt klara än. Snart dags för plommonchutney!

Nytt jobb

I måndags började jag på mitt nya jobb. Det har tagit mycket energi och uppmärksamhet ett tag. Det vore trevligt om det inte bara regnade i helgen som kommer utan att man kan besöka Kollitotten lite också.

Förra veckan var det kulturfestival i Stockholm så jag ska väl inte bara skylla på jobb om trädgårdsarbetet blir försummat just nu.

I går kväll var dessutom Gunhild Carling med orkester i Vitabergsparken genom Parkteatern. Det var kul! Två galna, musikaliska bröder hade hon, en mer sansad syster och mamma som också ingick i bandet, pappa var tydligen på sjukhus just nu. Själv var hon alldeles fantastisk. Jag har aldrig förut hört nån spela jazz på säckpipa – det var helt lysande. Dessutom sjöng hon, dansade och spelade trumpet, trombon och munspel med den äran. Harlem Hot Shots var med och dansade Lindy hop och bugg så det stod härliga till. Det var en fantastisk kväll.Vad härligt det är med Parkteater, gratis och jättekul!

Provence

Just hemkommen från en ljuvlig vecka i Provence. Här kommer några bilder från byn och huset vi hyrt.

Vi var åtta personer (inklusive två mannagryn) så huset var ganska stort med tre sovrum och en extra ”cabanon” ett litet gästhus i trädgården med sovrum och dusch/toa. Utanför huset (bild 2) fanns den stora terrassen där vi åt alla måltider, skugga fanns under den stora vackra eken. På sidan om huset en stor uppvärmd pool (bild 4) och intill den en egen boulebana (skymtar på bild 6) där det spelades kvällsmatcher. Ibland var vi tvungna att använda ficklampa för att se kloten när spelet drog ut på kvällen och mörkret föll.

Den lilla närmsta byn hette Claviers (bild 1) och det fanns flera lika fina byar i närheten. Marknadsbilden (bild 5) och den fina fontänen (bild 3) är ifrån Bargemon, en lite större by. Provence var bergigt i den här delen med smala serpentinvägar, en sån tur att det inte var så mycket trafik. Jag hade förstås hoppats få se lavendelfält, men nu i augusti var blomningen över, det får bli nästa gång.