Sista dagen i januari!

För i morgon är det februari och även om det kan vara kallt vinterväder, så kan det vara första vårmånaden också. Om vi har tur alltså! Med takdropp och lite solvärme på näsan om man står i lä nånstans. Ljusare är det faktiskt på eftermiddagarna nu.

I morgon åker jag till Överkalix igen och jag har oroligt kollat vädret, men det verkar inte bli kallare än -10 i alla fall.

Jag har lånat en bild från mina vänner M&S som seglat över Atlanten och nu befinner sig i Karibien.

Så kan man också ha det i januari!

Hopp om liv

Varje år ungefär så här dags brukar Weibulls annonsera om sticklingar. Det är det första vårtecknet för mig, jag blir lika glad varje gång  jag ser annonsen. Varje år köper jag några stycken som jag sedan missköter så att de sällan överlever. Suck.

Senast klagade jag på att det inte finns vit klockmalva, för jag köper alltid klockmalva i olika färger. För svårt att ta fram sa de på Weibulls, den vill inte.

Mina vänner på Värmdö har dock en stor vit malva i kruka och i augusti fick jag några små skott. Det fanns väl inga stora förhoppningar kanske varken från deras eller min sida om att det skulle gå. Några skott ruttnade i vattnet och till slut var det bara ett kvar som såg ut att klara sig. Så här ser det ut nu! Rötter! Snart ska den få flytta in i en kruka. Och sen ska jag sköta om den!

Mera vinter

Nu är jag tillbaka i storstan igen efter några dagar i Överkalix. Där var kallt (-23) och vackert. Jag var nog ganska ensam på hotellet och när jag skulle äta middag på tisdagen så var det bara jag i matsalen. Renskav med potatismos och lingonsylt – godare än det kanske låter! Men precis när jag fick tallriken på bordet så gick strömmen! Oj, vad mörkt det blev!

Nåväl, jag fick ett stearinljus och maten var jättegod. (Och märkligt nog hittar man liksom alltid till munnen ;O) När jag ätit färdigt satt jag där en stund och funderade. Sitta kvar i mörkret i matsalen? Treva sig upp på rummet och sitta där i mörkret? Svårt att läsa och att titta på tv var ju inte att tänka på.

Jag fick med mig en ljusstake och tog mig upp till mitt rum ändå – då kom strömmen tillbaka! Den hade varit borta i över en timme.

För en gångs skull hade jag fått ett rum med badkar, jag ber alltid om det men det är sällan det finns på hotellen numera.

Så det blev ett varmt bad med levande ljus till, härligt!

Jag ska snart åka tillbaka, då ska jag låna en spark av hotellet tror jag, det har jag inte åkt sen jag var liten, det blir så sällan i Stockholms innerstad. Fast härom veckan hade det fungerat bra längs Ringvägen…

Det går sakta…

Väntan på våren kommer att bli lång tror jag. Här har det töat några dagar, ishalt på trottoarerna och stora sjöar vid övergångsställena. Bara smutsig snö kvar. Men snart blir det kallare igen och då blir det väl ännu halkigare kan jag tro…

Jag vet att det snart ska bli ljusare men det syns inte än. Nu åker jag till Överkalix några dagar…burr!

Nu ja…

Det blir lite långt mellan inläggen här på bloggen just nu, lätt att tappa sugen lite efter helger och sånt känner jag.

Mörkt blev det när julgranen släcktes ner, inga problem med att få ut den utan barr i hela trapphuset i alla fall. Ta upp den ur julgransfoten och dunka den i golvet tre gånger – så låg alla barr i drivor och den pinniga resten var bara att lyfta ut.

NU blommar mina amaryllis helt otroligt! Det känns lite för sent tycker jag, fast de förstås är vackra. Men lika roligt som det är att göra i ordning till julen lika trista och malplacerade ser juldukarna och allt det andra ut efteråt. Knepigt. Dags att gå ut och köpa en kruka krokus att pigga upp sig med kanske.

Gott Nytt!

Oj, vad fort det gick! Den barrande granen som egentligen borde ha kastats ut redan på juldagen, står fortfarande kvar. Men eftersom den är så ämlig till hela sin natur så släpper den kulor och änglar i golvet och skrämmer både mig och katten!

Nu är det redan ett nytt år. Inte för att man märker så stor skillnad egentligen från den ena dagen till den andra, men det är alltid roligt att äta god mat, dricka champagne och titta på fyrverkerier. Och sen kan man alltid göra upp lite nya mål och föresatser. Det passar ju liksom bra att bestämma sig för en och annan förändring.

I år ska jag besöka Chelsea Flower Show i London, det har jag drömt om i 20 år tror jag. Nu ska det bli av, resan bokades häromdagen. Dessutom finns lite planer på Toscana…

Men det är semester det, fortfarande ska jag antagligen resa en hel del i jobbet. Närmast på tur står Överkalix och jag fryser redan…

Vid en liten promenad häromdagen när solen sken på snön och fåglarna tjoade så man nästan trodde att det var vår, tittade jag till kollitotten. Det var en bit kvar till våren därnere…