Nästan sommar…

Ett inbrott till har det blivit senaste veckan men nu tänker jag inte visa fler bilder på trasigt glas.

Däremot ett annat plågoris, nämligen kaniner! Efter att de tuggade sönder mitt äppelträd förra vintern (och väldigt mycket annat) så skulle jag gärna bli av med dem. Det är som rådjur, söta och/eller vackra men man kan hålla sig för skratt när man har trädgård. Tyvärr! Vad mysigt det vore om de var tama och höll sig till kirskål.

Den här mötte mig på söndagsmorgonen och skuttade iväg lite lojt när jag kom närmare.

Fåglar är roligare tycker jag, de sjunger vackert och gillar att bada. Det allra nyaste fågelbadet har därför fyllts med vatten, välkomna!

Påsk och inbrott

En helt fantastisk påskhelg med sol och värme. Jag har lyckats brotta upp min stora klängros som rasat ner och omfamnat allt omkring sig. Jag lovar att jag också blev omfamnad av alla taggar. Jag satt fast ibland så jag trodde att jag aldrig skulle komma loss igen. Det kommer en bild på den längre fram, jag tror att den kommer att bli riktigt fin i år.

I vårt koloniområde har vi ett stort magnoliaträd, det har jag berättat om förut. Om man vill titta på det får man skynda sig, det har slagit ut i helgen och det går undan, fäller bladen nästan lika fort igen. Men det finns fler fina magnolior att se.

Jag fick en fin påskpresent, nämligen en kruka med snöklockor. De står inne nu men ska förstås grävas ner i kollitotten lite längre fram, med hopp om att de kommer tillbaka nästa år.

Och sen har jag tyvärr fått inbrott igen. Vet inte vilken gång i ordningen det är – sjätte? sjunde?

Trasigt fönster och nedskräpat, inget stulet vad jag kan se. Men tro det eller ej, i dag kom det brottsplatsutredare från Polisen och ville titta om de kunde säkra spår. Jag hade förstås sopat undan allt trasigt glas så det fanns kanske inte mycket till spår, men de var nöjda med att vi lämnat in de kvarlämnade cigarettfimparna till stationen, en vacker dag matchar kanske DNAspåren med nån buse. Eller busar, de var nog flera stycken som satt inne i min stuga och rökte och eldade lite på en kvarglömd marschall. Vilken tur att de inte brände ner hela kollitotten. Håhåjaja. Bilder finns här på både det ena och andra.

Det våras för Kollitotten!

Eller – det våras i Kollitotten. Härligt är det nu att komma igång med vårstädandet fast det är lite kallt när det blåser. Det tar några dagar att hinna rensa igenom alla rabatter, klippa rosor och lavendel och lägga ut kompost.

Den lilla häcken måste klippas också, tänk den har blivit riktigt stor som från början bara var små sticklingar. Här kommer en bild på årets små lavendelsticklingar i den årliga pensébaljan.

Nu blommar massor av scilla, krokusarna har redan gjort sitt och jag väntar på narcisser och förgätmigej – det är det allra vackraste på våren tycker jag. Fast något annat vackert som tittade fram när jag röjde i rabatterna var den här härliga julrosen, den köpte jag på Trädgårdsmässan förra året vill jag minnas. Ett nytt kollitottår har startat – utan äppelträd men med en hel del annat att glädjas åt hoppas jag. Häng med vet ja!