Bloggpaus

Pausen beror i första hand på en fraktur i höger axel (halkat förstås) vilket gör skrivande svårt och fotograferande nästan omöjligt.

I andra hand på att den här vintern aldrig verkar ta slut vilket tär på min trädgårdslängtan.

Men nångång ske det väl vara över och då återkommer jag!

TrädgårdsTV

Jag vet att min bloggvän Slottsträdgårdsmästaren försöker få SVT att satsa på mer seriös trädgårdsTV. Det är inte helt lätt. Min erfarenhet av att kommunicera med TV är som att prata med en vägg!

Det lilla magra utbud som erbjuds oss som är trädgårdsintresserade är verkligen inget att skryta med. Jämför gärna med hur många timmar till exempel sportintresserade har! Eller hemmafixare eller matlagare eller…listan kan göras lång. Trots att intresset ökar i landet för trädgårdsodling och att vi har många otroligt duktiga inom området, så avspeglas det inget vidare på TV.

Några som gör bra trädgårdsTV är BBC. Tidigare hade de i sin kanal BBC Prime (som gick att se i Sverige) jättefina trädgårdsprogram. Gardeners World som innehöll både handfasta tips, besök i trädgårdar och mängder av inspiration, Home Front som gjorde snabba ”makeovers” till exempel. Dessutom hade de specialprogram runt Chelsea Flower Show, jag vill minnas att det var en timme om dan i flera dagar om utställningen.

Men sen gjorde man om kanalen och närmast skulle den ersättas av BBC Lifestyle. Men tyvärr – där är det mest matprogram och inredning. En hel del som är kul att se på, men trädgård ingår tydligen inte i Lifestylekonceptet. Vilket förvånar och irriterar mig.

Av upphovsrättsliga skäl (antar jag) kan jag inte heller se programmen från BBC Two (för det är där de finns) på webben.

Nu har jag flera gånger skrivit till BBC och även till Comhem som är min distributör.

Men en röst är uppenbarligen alldeles för lite…

Hur är det – tittar ni på BBC Lifestyle? Kan ni inte vara med och tycka lite?

Man kan se kanaler från hela världen snart men BBC Two går tydligen inte att få.

Här är länken till BBC Gardenings hemsida så ni kan få en liten bild av utbudet: http://www.bbc.co.uk/gardening


Myggfritt

Hemma igen i ett gråruggigt Stockholm med halvt borttöad smutsig snö. Annat var det i Överkalix! Vitt och vackert!

Bilden är tagen från hotellrumsfönstret, det var en fin utsikt men jag hann ju mest se den på morgnarna. Det var ett nät spänt över fönsteröppningen, antagligen mot mygg. Nu hindrade det snön från att rasa in i rummet för det var helt myggfritt. Längst bort skymtar bron över Kalix älv som jag åkte över med spark (lånad från hotellet). Varför åker vi inte spark mer? Det är ett underskattat färdmedel. Men ok, här i innerstan är det inte många tillfällen att åka. Fast dagarna när trottoarerna bara består av is då hade jag velat ha en spark. Kul var det i alla fall och många år sen sist.

Gårdagskvällen tillbringades på sing-along i Matteus kyrka. Det var en häftig upplevelse! En väldigt kort repetition men tack vare många duktiga körsångare så blev det fantastiskt! Efter det god hummersoppa hos Sibiriens soppkök – det är ett mysigt ställe! En riktigt bra vecka!

Antagligen borde jag nu planera för klippning av äppelträd och det ska jag göra. Planera…