Jag vill opp!

Nu tänker jag inte titta på snön som ligger kvar, snart är den borta! Och så fort den försvinner så kommer de – snödropparna, krokusarna och vallmon (bladen kommer jättefort!). Och så förstås de här! Rabarber! Härliga kamrater – tänk en god rabarberpaj! Eller muffins med rabarber! Eller kräm förstås! Saft är jättegott och jag tror att jag har ett recept på rabarberchutney nånstans…

Välkomna opp!

Balkonger

På Trädgårdsmässan brukar det alltid vara balkongtävling, så även i år. Det har blivit det roligaste att titta på för min del.

Kanske för att jag inte har någon balkong och just därför tror att det skulle vara så mysigt att ha en. En vän har en stor inglasad balkong där hon övervintrar citronträd bland annat och den är så himla fin!

Nu tävlade inte hon utan några andra duktiga balkongkreatörer. Här kommer några bilder från min favorit. I övrigt var mässan rätt bra i år, framför allt för att allt samlats i en, större hall. Det kändes lättare att ta sig runt på så sätt. De olika föreläsarna är en annan höjdpunkt, i år lyssnade jag bland annat till min allra första trädgårdsidol Karin Berglund – alltid lika inspirerande.

Hos Nina i Ängelholm!

På jobb i Skåne övertalade jag vännen Å, som hade godheten att köra mig till flyget, att vi skulle besöka en butik i Ängelholm på vägen.

Den heter Vintage by Nina (klicka här) och är även fik och restaurang.

Jag handlade min lilla rostiga barnsäng som är soffa i kollitotten därifrån för några år sedan och gillar hennes inredningsstil, även om det ibland är lite för ”shabby” och dyrt för mig.

Men vilket ställe! Jag hann ju inte äta tyvärr men jag fick med mig en god macka hem! Några bilder fick jag också ta! Nina är danska och jag tycker att det känns – inte minst ute på gården. Oerhört inspirerande!

Tror jag skulle vilja ha det ungefär så här hemma – kan man få börja om?

Färgglatt

Kollitotten är ju numera fotomodell! I Gudrun Sjödéns hemmakatalog mallar sig kollitotten på stora färgglada bilder.

Stajlad till nästan oigenkännlighet. Fast en hel del känner man igen förstås och numera har Totte återtagit sitt ursprungliga utseende. De lånta fjädrarna var precis det – lånta! Kul att se hur mycket som går att förändra med färg!

Här kommer en före och efter (som jag lånat från Gudrun Sjödén) bild och förebilden är alltså även en tillbaka bild…

Och här finns mer bilder…

Framåt!

I dag vårdagjämning – dag och natt är lika långa och snart tar ljuset över. Det går framåt! I backen bakom mitt hus kan jag nästan se hur snön försvinner och hur gammalt fjolårsgräs syns mer och mer. Snart kommer backen att vara alldeles blå av scilla – det är vackert.

I dag fick jag en trädgårdstidning som berättar om vad som är dags att göra  i trädgården – och det är nog i Skåne det.

Läser om mina bloggvänner lite längre upp i landet som mäter snödjup i halvmetrar fortfarande och jag förstår deras frustration. Dagens bild är till dem – ni är inte ensamma! Härda ut!

För även här ligger snön kvar på många ställen, isiga gångbanor finns det också. Härom dagen passerade jag den här bänken och jag tror att det får bli den sista vinterbilden på ett tag. Mot våren!

Vår?

I går sken solen och det gör den i dag också ser jag. Kanske det blir vår på riktigt snart? Kanske snön äntligen försvinner, isen på trottoarer och gångbanor smälter bort så att man kan ta av sig vinterdäcken? Jag blev ju tvungen att köpa nya skor med dubbar under för att våga mig ut igen efter att ha trillat så illa. Men nu längtar jag efter att gå på gatorna som en ”vanlig människa”.

I går pratade jag på Skype med min vän som seglat över Atlanten och befinner sig i Karibien nu. Lyckades ställa in så vi faktiskt såg varandra också – hon var mycket mer solbränd än jag! På något sätt kändes Stockholm ännu gråare och snöslaskigare efter det samtalet…

Men det gäller att hålla ut – i morgon vårdagjämning! Och på min gård har de här vågat sig upp i en skyddad hörna!

Nu räcker det!

Nu är jag trött på att ha ont i armen! På måndag börjar jag jobba igen, deltid till att börja med, men livet börjar nästan normaliseras.

På måndag är det vårdagjämning, det är en glädjens dag – då vänder vi mot ljuset igen! Vet inte om jag ska påstå att det är vår i Stockholm på riktigt, i går snöade det hela dagen och en hel del ligger fortfarande kvar fast solen skiner i dag.

Tog en ordentlig promenad i det fina vädret, om man stannar vid en husvägg och vänder näsan mot solen så värmer det! Kommer ihåg att jag hörde om en afrikansk kvinna, granne med en vän till mig, som undrade vilken religion och vad vi tillbad när vi alla stod blundande med ansiktet mot solen.

Jag hittade det här trädet som glänste som silver, någon sorts vide tror jag. Riktigt vackert!