Mossa mossa på er

alla mänskobarn! En del av er kanske är för unga för att komma ihåg Nicke Lilltroll som fanns på radion när jag var liten. En liten röst som både var hes och läspande som jag minns det.

Hursomhelst, jag har fått tillgång till skog! Helgerna tillbringas numera till en del i skogen, det är jätteskönt. Förra helgen blev det mycket mossa. Nu har jag till alla julblommor och ljusstakar, riktigt mysigt ska det bli! (Och jag slipper köpa dyrt i innerstadens blomsterbutiker, bara en sån sak)

Hösten är röd

I alla fall i koloniområdet. Tänk så härligt det är just nu! För att vara i november alltså – ingen snö, inget regn och blåst. På lördag ska det bli tio plusgrader här i stan. Jag njuter och längtar inte en enda sekund efter snö och kyla.

Så här kan det få fortsätta, sen lite snö under julveckan, någon centimeter bara och sol. Och sen kan våren komma…

Kanske är det så?

Jag har varit i Oslo och jobbat några dagar. Det är kul att få komma lite längre bort ibland. Det är trevligt i Norge och alla är väldigt vänliga. Pinsamt nog så förstår de svenska mycket bättre än vad vi i allmänhet förstår norska. Själv vill jag gärna tro att jag förstår väldigt bra (har jobbat mycket med norsktalande) , men märker att det inte riktigt är så.

Man förstår ju så bra vad Skavlan säger, eller hur? Men han pratar svorsk fick jag veta.

Hursomhelst. På Gardemoen flyhavn fanns följande att läsa på en stor reklamtavla. Och jag tyckte att det var lite tänkvärt.

Men den där bruna getosten tycker jag att de kan få ha för sig själva…

Äventyr på morgonen

Satt på pendeltåg härom morgonen som plötsligt gick sönder mitt på Årstabron. Vi satt nog där i gott och väl en timme medan de försökte få ordning på tåget. Det lyckades inte, utan vi fick evakueras. Det gick bra, stegar fanns att klättra på och personal och medresenärer som hjälpte till. Några började evakuera på egen hand och traskade in mot stan. Det vågade inte jag som är en ordentlig flicka, jag väntade förstås tills det fanns ett nytt tåg att åka med.

Dagen efter gick det att läsa om händelsen i DN, att det var livfarligt eftersom folk gick på spåren. Jag undrade mest var de kom fram nånstans… undrar faktiskt fortfarande om de kom upp på nån perrong så småningom.

För mycket länge sen lagade jag telefoner, bland annat nere i tunnlarna i tunnelbanan, det var ju inte bara att kliva omkring på egen hand som jag minns det…