Mossa mossa på er

alla mänskobarn! En del av er kanske är för unga för att komma ihåg Nicke Lilltroll som fanns på radion när jag var liten. En liten röst som både var hes och läspande som jag minns det.

Hursomhelst, jag har fått tillgång till skog! Helgerna tillbringas numera till en del i skogen, det är jätteskönt. Förra helgen blev det mycket mossa. Nu har jag till alla julblommor och ljusstakar, riktigt mysigt ska det bli! (Och jag slipper köpa dyrt i innerstadens blomsterbutiker, bara en sån sak)

8 svar på ”Mossa mossa på er”

  1. Finns på Youtube om du vill bli riktigt nostalgisk! Plockade också mossa men glömde lägga den i plastpåsar så den har torkat… Undrar om man kan blöta till den lite? Måste nog prova.

  2. Klart jag kommer ihåg hesa läspande Nicke Lilltroll!
    Ja visst är det härligt att vara ute i skogen, är lite lur på om det fortfarande finns plockbara trattisar i sörmlandsskogarna…
    Jag brukar spara mossan från år till år, det är bara lägga den i blöt så blir den mjuk och fluffig igen.

  3. Eva: Från år till år var ju nytt! Vad praktiskt, jag brukar bara blöta på den lite när den verkar torr. När jag plockade mossa plockade jag trattisar också – stora och fina hade de hunnit bli. Hittade några gula också men den var lite mjuka i kanterna.

  4. Nicke Lilltroll! Visst var han mysig när man var lite, måste nog kolla youtube!
    Vi är ett tjejgäng som varje år till första advent åker på mossjakt! Här i slättlandet får man ju åka en bit för att hitta en storskog men det är alltid en trevlig tur. Frågan vi alltid diskuterar är: Får man ta mossa i skogen? För husbehov alltså eller måste man leta reda på en markärgare? Någon som vet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *