Jordat krusbär

Äntligen har den lilla tappra krusbärsbusken kommit i jorden. Den blev uppgrävd för flera år sen, det skulle täckas i hörnan för att bli av med kirskål, sen skulle det planeras och sen… den fick stå i en hink så länge. Trodde inte att så länge skulle bli flera år, men det blev det.

Varje vår har jag förundrats över att den fortfarande verkar vara vid liv och tänkt att jag måste gräva ner den, och ändå så har den fått stå kvar i hinken. Den har ju till och med fått nya skott under tiden.

Men nu till slut har den fått en liten grop med god jord i den soliga hörnan.

Jag hoppas att den inte tvärdör nu av chocken!

Violer

Jag är så glad för att luktviolen verkar ha bestämt sig för att finnas och blomma i min kollitott. Jag har nog hittat den på tre ställen i alla fall. Ibland funderar jag på att gå ut i naturen och hämta fler…

Men, det finns ju att köpa också. Sitter och tittar på bilden och då dyker det upp en liten sång i mitt huvud ”Plocka vill jag skogsviol” och då blev jag tvungen att leta efter den. Här kommer första versen, jag tog inte med de andra för det var ju (förstås) en lite dyster sak. Och jag tycker ju bara att den är så fin och luktar som barndomens violpastiller. (I bakgrunden kan den uppmärksamme betraktaren se ett grönt blad av annan sort, jojo de är på väg nu de också…)

Plocka vill jag skogsviol och                           
ljungens fina frans,

plocka, plocka famnen full och
binda till en krans.
Vintergrön och timje
minna mig om vännen min, och
många, många tankar jag i
kransen binder in.

Mässan 2012

Dags för trädgårdsmässa igen. Tyvärr missade jag Rum och trädgård på Kistamässan i år, den brukar vara mysig. Nu var det alltså dags för den stora i Älvsjö.

Precis som förra året var allt samlat i en hall och det är bra, det blir nästan överskådligt…

Roligast i år – Karin Berglund som berättar och visar bilder från sin nya bok ”Samtal i trädgården”, den hade jag redan köpt men det är alltid mysigt att höra på henne. Och så förstås idéträdgården från Säbyholm – kul och kreativa idéer.

I år blev det inga pelargonsticklingar, fast det fanns förstås massor, utan en japansk såg som jag kikat på ett tag och tips om riktiga busk- ros – klematisstöd i armerat järn. Nu har jag beställt ett, som ska avhämtas i maj!