Violer

Jag är så glad för att luktviolen verkar ha bestämt sig för att finnas och blomma i min kollitott. Jag har nog hittat den på tre ställen i alla fall. Ibland funderar jag på att gå ut i naturen och hämta fler…

Men, det finns ju att köpa också. Sitter och tittar på bilden och då dyker det upp en liten sång i mitt huvud ”Plocka vill jag skogsviol” och då blev jag tvungen att leta efter den. Här kommer första versen, jag tog inte med de andra för det var ju (förstås) en lite dyster sak. Och jag tycker ju bara att den är så fin och luktar som barndomens violpastiller. (I bakgrunden kan den uppmärksamme betraktaren se ett grönt blad av annan sort, jojo de är på väg nu de också…)

Plocka vill jag skogsviol och                           
ljungens fina frans,

plocka, plocka famnen full och
binda till en krans.
Vintergrön och timje
minna mig om vännen min, och
många, många tankar jag i
kransen binder in.

3 svar på ”Violer”

  1. Jag promenerade i Abrahamsberg igår och där växte de i gräsmattor och i rabatter, alldeles blålila stråk, jättefint! Jag har också en relation till ”Plocka vill jag…” men den kan vi ta när vi träffas nästa gång.

  2. Visst är de vackra! Jag har några tussar hit o dit i trädgården som jag inte vårdar alls ändå kommer de tillbaka år efter år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *