Oblå lavendel

Jag tycker mycket om växter som doftar gott. Kollitotten är full av rosor och jag försöker utöka lavendelbeståndet.

Flox, nejlikor, trädgårdsnattviol, luktvioler och schersminer är annat som finns och doftar.

Lavendel finns i annat än blått så här kommer en bild på vit och rosa lavendel, det är vackert det också och doftar lika härligt. Pinnarna i mitten på bilden är tänkta att vara ett stöd för den blå klematis som skymtar på bilden, det går väl så där…

Jag hann klippa gräset idag men sen kom regnet igen…fast det växer bra när det regnar hela tiden, man får väl liksom trösta sig med det.

lavendel

Rosornas tid

Efter några tråkiga dagar med inventering av allt som blivit stulet i lilla Kollitotten…inbrott måste man tydligen vänja sig vid när man har en trädgård med stuga mitt i stan. Det är verkligen inte det första inbrottet, men den här gången har stugan blivit länsad på allt innehåll – tallrikar, koppar, kastruller, dukar, handdukar – ett helt litet bohag helt enkelt.

Väldigt trist förstås, så nu gäller det att samla ihop sig för att ändå tycka att det är roligt med kolonilott.

I dag har jag njutit av alla rosor som blommar och det är många! Tänkte dela med mig av några stycken.

Överst är det Dronningen av Danemark och bredvid den Maidens blush.

Den stora busken som är över två meter hög är Ispahan och bredvid den en bild på den allra senaste rosen, en Jaques Cartier som skulle vara vit men som nog mest ser rosa ut tycker jag.

Det är synd att det inte går att dela med sig av doften också!

ros1ros2ros3ros4

 

 

Borta bra…

Jag har just kommit hem från en mycket varm och mycket intensiv körvecka i Leksand. Där var väldigt vackert, musiken förstås, men också alla blommande vägrenar – lupiner i mängder, näva, hundloka, ängsklockor och smörblommor.

Hemma i Kollitotten hade mycket hunnit slå ut, alla rosor är på ett strålande humör, medan pionerna nog hade haft sin bästa tid.

Det kändes svårt att vara borta just den här veckan, även om det varit alldeles fantastiskt roligt att få sjunga en hel vecka.

Äntligen börjar mina krolliljor blomma, det har varit lite si-och-så med det under åren. Ibland blir det fina bladrosetter men inget mer, ibland har liljebaggarna hunnit ta knäcken på dem.

Nu hann jag i alla fall se en blommande lilja och jag vet att det finns minst en till som är på väg, kanske att den blir vit…

Jag har under åren fått lökar, lökfjäll och frön av vänner och nu börjar det ge resultat, härligt! Tack igen!

kroll