London calling…

Ja i alla fall tänker jag nu åka dit, tidigt i morgon bitti, tillsammans med min kör. Vi ska sjunga där och fast jag hostar fortfarande, så hoppas jag att det ska ha blivit bättre till söndag.

Inget trädgårdsarbete den här helgen heller således. Jag har fått fina gammaldags narcisslökar i present, jag hoppas att de klarar sig tills jag kommer hem igen. De vill säkert ner i jorden.

Ha en trevlig Halloween-helg, de av er som tänker fira det! Pumpan som jag träffade på Slottsträdgården Ulriksdal häromdagen verkar se fram emot lördagen.

En regnig dag

Inte blev det något jobba av i dag heller. Snön är borta men det har regnat hela dagen. Blöta trädgårdsmöbler kände jag mig inte så sugen att börja bära in, jag stannar inne och hostar istället…

En sån här dag blir det nästan inte ljust alls, bara grått. Det passar bra att försöka fixa saker inomhus istället. Agnes katt passar på att få tassikyr – ja alltså klorna klippta. Hon har som synes ett ganska avspänt förhållande till det.

Nästa helg blir det inte heller nåt trädgårdsarbete, då åker jag till London! Mer om det längre fram.

Fototävling

Hos min vän Slottsträdgårdsmästaren! Gå in och rösta! http://gardener.blogg.se/

Jag är med och tävlar så därför blir det ingen bild i det här inlägget ;O) Det kan bero på att jag bara hostar också, och inte kommer ut och tar nya bilder – eller kan jobba i Kollitotten för övrigt. Hoppas att snön, som är borta idag, håller sig undan ett tag så jag hinner få in möbler och krukor…

Det blir aldrig som man tänkt sig…

Hade ju tänkt gräva vidare den här helgen. Flytta och dela perenner, ta in krukor och trädgårdsmöbler. Börja höststäda helt enkelt.

Men är det höst så är det – snuvig och ruggig det är vad jag är. Inte ett dugg sugen på att gå ut i kylan. Pelargonerna fryser väl bort.

Sånt är livet. Nästa helg kanske?

Grävandes

Vardagskvällar blir det inte mycket gjort i kollitotten just nu – förvärvsarbete tar alldeles för mycket tid och det blir mörkt tidigare och tidigare på kvällarna. Så det är på helgerna det ska ske – grävandet!

Runt mitt körsbärsträd har det vuxit aklejor och smultron mestadels. Men i år har kirskålen tagit över helt. Jag sållade jorden då när jag planterade trädet och tyckte att det var ett befriat område, men med kirskål är det ett ständigt ställningskrig.

Förra helgen grävdes alltihop bort (ja, inte trädet). Några få aklejor har jag sparat fast det egentligen inte behövs, de dyker ju upp överallt på egen hand. Mängder av kirskålsrötter försvann i alla fall. Nu i helgen hade jag med mig lite lökar som jag tänkte sätta under trädet så länge, i väntan på att bestämma vad jag ska plantera.

Jaha, det blev bara att gräva igenom alltihop igen, med en hel kasse full med rötter som resultat. Jag sållade jorden och lyfte upp kantstenarna också när jag ändå höll på. Men det växer ju ett körsbärsträd där så det är inte helt lätt att gräva rent.

Den fula gröna plastkanten är ett försök att hålla kirskålen ute, inte vet jag om det hjälpt precis. Den fick komma tillbaka på plats igen eftersom den ändå var där. Nu har jag planterat bland annat iris och hyacinth och hoppas att det blir vackert i vår. Men jag gör mig inga illusioner, jag vet vad som lurar under ytan…

En trevlig kväll

Jag undrar om man börjar bli överdrivet gammal när man har en ”trevlig” kväll? Fast det var det i lördags, prat och lite plockmat medan det mörknade där utanför. Oj, vad mörkt det blir! Vi fick diska i skenet av levande ljus för att överhuvudtaget se nånting.

Och de som lånat kollitotten för fotografering hade lämnat kvar en liten blombukett, det var lite kul!

Nu går det undan…

Hösten har startat med jobb, resor och seminarier. Den här veckan har jag varit i Visby med ett späckat program – inte hann jag med De badande wännernas trädgård fast jag hade velat…

Här hemma har kollitotten varit fotomodell (tack E för hjälp med nycklar!) och det ska bli spännande att se resultatet så småningom. Jag berättar mer när det blir dags!

En liten bild från hotellrumsfönstret i Visby kommer här. Nu ska jag ner i kollitotten och träffa en vän från förr!