Inspiration Rosendal

Oj, vad jag tjatat om snygga flätade kanter på rabatter. Senast beundrade jag det på Rosendal härom veckan. Det är så snyggt och naturligt utan att se pedantiskt prydligt ut. Antagligen är det det där sistnämnda som tilltalar mig mest ;O)

Hur som helst så har jag tänkt att det äntligen ska bli av. Lilla tunna rabatten vid staketet ska få breda ut sig ordentligt och bli så där fint kantad. Bort med gräset (och ogräset) slå ner armeringsjärn och fläta vidjor. Sen en remsa markduk och fylla på med jord. Det kommer att bli så bra. Det är bara de där vidjorna jag har lite bekymmer med. Har ett gäng pilslanor på vinden men de har legat där i många år och är antagligen torra som fnöske. Måste hitta en lösning… Fortsättning följer…

Stilla kväll i Kollitotten

En lördagskväll om sommaren när värmen dröjer sig kvar, trafikljuden tystnar (nästan) och det blir alldeles stilla. Att sitta där då och lyssna och titta och bara känna…

Så skönt det var. Gräset behövde nog klippas och antagligen fanns det något ogräs att rensa bort, plommon att gallra eller kompost att vända.

Men bara sitta. Och se att rosorna som nästan klipptes bort helt i våras efter kaninangrepp, hämtat upp sig fint.

Och att det fortfarande är grönt och mycket som blommar vidare, fast jag alltid tycker att det är slut på sommaren i augusti.

Att det faktiskt var fint när skymningen kom och att man inte genast måste tänka på vintermörker.

En lördagskväll att minnas.