Ett nytt år

Inte märker man när det gamla året går över i ett nytt. Möjligen kan man förstå det på alla raketer och smällare som ger mig en känsla av att kriget kommit. Åren går sömlöst över i nya år, våren man ständigt längtar efter (i alla fall jag) kommer snällt den också, ibland tidigt och ibland så sent att man får lust att gå ut och hacka bort snön för att försöka hjälpa till.

Så nu väntar jag på våren igen fast det knappt blivit vinter här i Stockholm, några minusgrader har det varit och lite snö som försvunnit igen. Men jag vet – den kan komma, kallare och snöigare än man vill tänka sig, så än är det inte över.

I dag är det nyårsdag. Början på ett nytt år med löften och förhoppningar. Rosen som jag hittade härom dagen, när jag sopade glas och väntade på glasmästaren efter det senaste inbrottet (tredje gången gillt?) hade frusit mitt i blomningen. Förhoppningen var väl att hinna blomma kan jag tänka, men den hann inte riktigt.

Jag stretar vidare med min kollitott-blogg, jag har förhoppningar om att skriva och fota lite mer under 2015, jag kommer nämligen att ha tid med det. Tills dess – ha ett fint nyår du som till äventyrs läser det här – vi  ses igen! Här ska minsann bli äppelträd och vackra blommor i överflöd!

ros