Och Gott Nytt År!

En märklig vinter här i Stockholm, nästan bara plusgrader och ingen snö. Kanske har man glömt att det kan vara så efter de två senaste vargavintrarna? Jag klagar inte, jag tycker att det är skönt. Det är varken kallt eller halt.

I julklapp fick jag bland annat tulpanlökar så på juldagen gick vi ner i kollitotten och planterade dem. Det kändes lite märkligt men roligt också. Mjukt och fint i jorden, inga problem att gräva. Rosor fanns det också, lite blöta kanske men ändå rosor.

Snart är det vår igen – ljuset är på väg tillbaka! Och då kommer mina nysatta tulpaner att blomma hoppas jag.

Jag önskar alla ett Gott Nytt År – och istället för att lova att sluta med något – börja med något roligt istället, något du gärna vill. Spela tvärflöjt, läsa italienska eller riktigt mysiga långpromenader till ställen du inte besökt förut. Överraska dig lite det nya året, det kan bli riktigt kul!

Glad jul!

Ha en riktigt skön jul du som till äventyrs kikar in på Kollitott dan-före-dan. Hoppas att du får något gott att äta, dricka och läsa! Jag ska fira jul med mannagrynen och några till – det blir trångt, men jag hoppas att det blir mysigt. Midnattsmässa eller julotta? Det får nog avgöras i sista stund, orkar jag inte midnattsmässan får jag gå upp tidigt på juldagen istället.

Här en bild på årets pepparkakshus, det är ett prefabricerat typhus men själva dekorationen är tillverkad på plats. Nästa år ska jag nog rita ett själv – kollitotten kanske?

Jag vet…

Det är snart julafton och det är ganska långt till våren. Fast i nästa vecka ska det visst bli 10 plusgrader här i Stockholm – rena vårvärmen. Så det är kanske inte så konstigt att de här sticker upp utanför min port. Snödroppar! Visst längtar man?

Julstämning

En tredje advent som bjöd på ett överflöd av julstämning av bästa sort. Först ett besök på Rosendal och julmarknaden där som krympt till ett nästan ingenting. Och tänk det är riktigt skönt! Vackra blommor, fina arrangemang och godsaker i överflöd finns det där i alla fall. Jag fick mycket inspiration till all min mossa! Kavringen blev inköpt, som blivit ett måste på mitt julbord. Den har inget gemensamt med den kavring som säljs i vanliga butiker, den är bara jättegod.

Vi fikade där och deras morotskaka slår faktiskt det mesta.

Efter det – luciakonserten i Globen med Adolf Fredriks musikklasser. Världens största luciatåg, vacker sång och underbar stämning med alla levande ljus.

Tack E för att vi kom iväg!

Första snön

Det blir lite långt mellan inläggen här. Det beror på att jag jobbar och flänger extra mycket just nu och jag kan ju inte bara fotografera tåg att visa upp…

I dag tog tåget mig till Eskilstuna och där fick jag se årets första snö. Det var inte så mycket kanske, men det var vitt nästan överallt. När jag åkte hem igen på eftermiddagen var den redan borta. Det kan väl räcka för den här vintern?

Bocken brinner…

Har varit och jobbat i Gävle några dagar. I onsdags åkte jag förbi den stora fina julbocken i halm som är Gävles alldeles speciella julpynt. Lampor i hornen och fint upplyst.

I morse åkte jag förbi den igen. Då hade den lika traditionsenligt brunnit upp. Det kom fortfarande rök runt ”klövarna”…

Jag vet inte vad jag ska tycka riktigt. Vet att en del tjänar pengar genom att satsa på om och när bocken brinner. Och jag vet också att om pyromanerna åker fast så räknas det som mordbrand och kan stå dem väldigt dyrt.

Är det kul? Det är ju det den är mest känd för – att den brinner. Eller är det synd på den stora, fina bocken?