Närodlat

Idag har jag grävt upp alla potatisar, blasten började se trist ut så jag bestämde att det var dags (vi hade redan ätit upp hälften). Mannagrynen och jag planterade 10 stycken sättpotatisar och jag tycker att vi blev rikligt belönade. Det är som att gräva guld tycker jag. En liten trist sättpotatis skapar en hel bukett av fina potatisar.

Cherie heter den vackert röda som tyvärr tappar färgen när man kokar den. Men god är den!

Och färskare och mer närodlat blir det ju inte när man plockar upp, sköljer och kokar och sen äter – alltihop inom en kvart ungefär!

pot

Slut på juli

Det går för fort! Nu är hela långa juli borta och augusti är här. Kvällarna börjar mörkna igen och den något pessimistiske börjar ana vartåt det hela lutar…

Vad gjorde jag i juli? Alla 31 dagarna? För det mesta skrotade jag förstås i Kollitotten, klippte gräset, gallrade plommon och putsade rosor. Rosorna blommade tidigare i år än andra år, minst en vecka kanske två, vilket också gjorde att den stora blomningen var över tidigare. Alltid lika ledsamt, jag måste köpa fler växter som blommar lite senare tror jag.

Massor med hallon har jag plockat och äntligen fått klart den där flätade rabattkanten jag tjatat om, när vänner kom med hassel.

Jag gjorde utflykter också;  en resa till Ellen Keys Strand som kommer att stanna länge i minnet, med klosterruinen i Alvastra, Rökstenen och en promenad till toppen av Omberg. En fin kväll i Vinterviken och lite andra besök som inte kom med på bild, det fina besöket i Kollitotten av fru Rödhake kom med i alla fall.

Så sammanfattningsvis lägger jag lite blandade bilder här, jag tror att man enkelt ser vad som är vad…

strand2  alvastra strand1 strand pippi hallon kant1vinterviken