TrädgårdsTV

Jag vet att min bloggvän Slottsträdgårdsmästaren försöker få SVT att satsa på mer seriös trädgårdsTV. Det är inte helt lätt. Min erfarenhet av att kommunicera med TV är som att prata med en vägg!

Det lilla magra utbud som erbjuds oss som är trädgårdsintresserade är verkligen inget att skryta med. Jämför gärna med hur många timmar till exempel sportintresserade har! Eller hemmafixare eller matlagare eller…listan kan göras lång. Trots att intresset ökar i landet för trädgårdsodling och att vi har många otroligt duktiga inom området, så avspeglas det inget vidare på TV.

Några som gör bra trädgårdsTV är BBC. Tidigare hade de i sin kanal BBC Prime (som gick att se i Sverige) jättefina trädgårdsprogram. Gardeners World som innehöll både handfasta tips, besök i trädgårdar och mängder av inspiration, Home Front som gjorde snabba ”makeovers” till exempel. Dessutom hade de specialprogram runt Chelsea Flower Show, jag vill minnas att det var en timme om dan i flera dagar om utställningen.

Men sen gjorde man om kanalen och närmast skulle den ersättas av BBC Lifestyle. Men tyvärr – där är det mest matprogram och inredning. En hel del som är kul att se på, men trädgård ingår tydligen inte i Lifestylekonceptet. Vilket förvånar och irriterar mig.

Av upphovsrättsliga skäl (antar jag) kan jag inte heller se programmen från BBC Two (för det är där de finns) på webben.

Nu har jag flera gånger skrivit till BBC och även till Comhem som är min distributör.

Men en röst är uppenbarligen alldeles för lite…

Hur är det – tittar ni på BBC Lifestyle? Kan ni inte vara med och tycka lite?

Man kan se kanaler från hela världen snart men BBC Two går tydligen inte att få.

Här är länken till BBC Gardenings hemsida så ni kan få en liten bild av utbudet: http://www.bbc.co.uk/gardening


7 svar på ”TrädgårdsTV”

  1. Bra att du ryter till. Kan man välta hela stater med Facebook kan man väl påverka självaste BBC.
    Ha en skön afton
    /Claus

  2. Det är för att de (BBC) ska kunna sälja sina program sen som vi inte kan se dem. Eftersom det är brittiska licens-betalare som betalat för att programmen har producerats så vill de inte ge dem till oss gratis. Så det är SVT som borde köpa dem till oss i Sverige som ändå betalar så mycket licenspengar!

  3. Jenny: Jamen det gick ju förut! Och jag betalar för BBC-kanalen jag ser på. Många av programmen där dyker upp i t.ex. TV8 har jag märkt. Men visst, det vore trevligt om SVT köpte in dem, då fick alla se dem!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *