Mera vinter

Nu är jag tillbaka i storstan igen efter några dagar i Överkalix. Där var kallt (-23) och vackert. Jag var nog ganska ensam på hotellet och när jag skulle äta middag på tisdagen så var det bara jag i matsalen. Renskav med potatismos och lingonsylt – godare än det kanske låter! Men precis när jag fick tallriken på bordet så gick strömmen! Oj, vad mörkt det blev!

Nåväl, jag fick ett stearinljus och maten var jättegod. (Och märkligt nog hittar man liksom alltid till munnen ;O) När jag ätit färdigt satt jag där en stund och funderade. Sitta kvar i mörkret i matsalen? Treva sig upp på rummet och sitta där i mörkret? Svårt att läsa och att titta på tv var ju inte att tänka på.

Jag fick med mig en ljusstake och tog mig upp till mitt rum ändå – då kom strömmen tillbaka! Den hade varit borta i över en timme.

För en gångs skull hade jag fått ett rum med badkar, jag ber alltid om det men det är sällan det finns på hotellen numera.

Så det blev ett varmt bad med levande ljus till, härligt!

Jag ska snart åka tillbaka, då ska jag låna en spark av hotellet tror jag, det har jag inte åkt sen jag var liten, det blir så sällan i Stockholms innerstad. Fast härom veckan hade det fungerat bra längs Ringvägen…

2 svar på ”Mera vinter”

  1. Spark är ett underskattat färdmedel men det är ju svårt att åka när det sandas överallt. Sonen och jag väckte mycket uppmärksamhet när vi åkte spark något år innan de hunnit sanda. Sonen var liten då och med en mormor från Värmland där det också sparkas mycket ute på landet så har vi såklart en barnspark som han körde, den är jättesöt 🙂

  2. Det ser underbart ut, iallafall när man har kylan på avstånd,.
    Många hälsningar från ett varmt Karibien

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *