Tiden går…

oktober 27th, 2012 by Katarina


Oj, vilken eftersatt blogg jag hittade… Om nu någon fortfarande hittar hit vill jag gärna berätta att tiden helt enkelt inte riktigt räckt till. Vad tiden ägnats åt istället ska jag försöka återkomma till.

Hur som – äppelskörden är bärgad! Förra året blev det två äpplen tror jag, blomningen uteblev helt. Vill ju inte gärna tro att det var jag som beskurit fel, det vore ju tråkigt.

I år slog trädet alla rekord. Bilden visar halva skörden ungefär. Och alla små kart som gallrats bort skulle ha blivit tre gånger så många tror jag. Om detta kommer att upprepas ska jag boka tid för mustning ute på Äppelfabriken. Där får man musten pastöriserad i bag-in-box så att den håller sig ett tag. Ärligt talat vet jag inte hur mycket must jag skulle dricka. Nu har det mest blivit äppelmos och fantastiskt goda äpplen att äta. Några små närstående mannagryn har ett äpple med sig i skolväskan varje dag tror jag.

På några äpplen hade koltrastarna redan startat så de fick behålla lite grann.

8 Responses to “Tiden går…”

 1. Eva Says:

  O vilken fantastisk skörd av dina underbart goda och vackra äpplen!

 2. Åsa! Says:

  Det är klart att vi finns kvar 🙂 Vilket äppelår det har varit, verklig rikedom!

 3. Katarina Says:

  Eva och Åsa: Vad skönt att se att ni är kvar!

 4. Eva Says:

  Såklart!

 5. Birgitta Says:

  Katarina, jag tittar också in då och då på din hemsida. Kul att du är igång igen!

 6. Katarina Says:

  Birgitta: Vad roligt att du kikar här ibland. Inte sågs vi den här sommaren heller – men nästa kanske? I dag träffade jag vår gemensamma f.d. arbetskamrat Marie så då tänkte jag på dig!

 7. Birgitta Says:

  Nästa sommar kommer koloniträdgården att blomma oemotståndligt tror jag! Kanske Marie har ett efternamn som börjar på S?

 8. Kollitott » Blog Archive » Äppelträd in memoriam Says:

  […] våren (en bild här), som gav så otroligt många fina äpplen förra hösten (bild om du klickar här )och som blivit så stort att det började ge skugga varma dagar. Men nu känns det lite spännande […]

Leave a Reply