Tiden går…

Oj, vilken eftersatt blogg jag hittade… Om nu någon fortfarande hittar hit vill jag gärna berätta att tiden helt enkelt inte riktigt räckt till. Vad tiden ägnats åt istället ska jag försöka återkomma till.

Hur som – äppelskörden är bärgad! Förra året blev det två äpplen tror jag, blomningen uteblev helt. Vill ju inte gärna tro att det var jag som beskurit fel, det vore ju tråkigt.

I år slog trädet alla rekord. Bilden visar halva skörden ungefär. Och alla små kart som gallrats bort skulle ha blivit tre gånger så många tror jag. Om detta kommer att upprepas ska jag boka tid för mustning ute på Äppelfabriken. Där får man musten pastöriserad i bag-in-box så att den håller sig ett tag. Ärligt talat vet jag inte hur mycket must jag skulle dricka. Nu har det mest blivit äppelmos och fantastiskt goda äpplen att äta. Några små närstående mannagryn har ett äpple med sig i skolväskan varje dag tror jag.

På några äpplen hade koltrastarna redan startat så de fick behålla lite grann.

8 svar på ”Tiden går…”

  1. Katarina, jag tittar också in då och då på din hemsida. Kul att du är igång igen!

  2. Birgitta: Vad roligt att du kikar här ibland. Inte sågs vi den här sommaren heller – men nästa kanske? I dag träffade jag vår gemensamma f.d. arbetskamrat Marie så då tänkte jag på dig!

  3. Nästa sommar kommer koloniträdgården att blomma oemotståndligt tror jag! Kanske Marie har ett efternamn som börjar på S?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *