Världens största luciatåg

I dag har jag varit i Globen och sett det största luciatåget – drygt 1100 elever från Adolf Fredriks musikskola i Stockholm.

Hela Globen lystes upp av stearinljus och fantastiskt vacker körsång, bäst i år tror jag Hallelujakören ur Händels Messias var!

Det är en underbar totalupplevelse, stämningen, sången och musiken. Nog är det väl konstigt att det aldrig visats på TV?

34c9

9 svar på ”Världens största luciatåg”

  1. Ja, på TV var det något tåg från Växjö/Nässjö eller var det nu var och de var många men det här slår ju alla rekord så jag håller med om att det är märkligt. Nästa år ska jag försöka ta mig dit för det låter som en höjdare!

  2. Jag var där för några år sedan och förundrades över att det kan bli sådan stämning i denna enorma lokal. Måste se till att komma dit nästa år! Tycker också det är konstigt att det inte sänds i TV, men jag tror att mycket av den magiska känslan skulle gå förlorad med kameramän, lampor och sladdar.
    (råkade hamna i en TV-sänd Luciamorgon en gång, i Hedvig Eleonora kyrka, och det var en stämningsbefriad upplevelse, men det såg nog fint ut i TV-apparaterna förstås…)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *