Påskmiddag med lammstek, potatisgratäng och en underbar rabarber- och jordgubbspaj till efterrätt. Enligt uppgift är pajen ett av Hannu Sarenströms recept, fast jag hittade det via Coop. (och min dotter som läser Mersmak) Tack Hannu! Du inspirerar inte bara i trädgården.
Lammsteken serverades på ett fat som jag köpte för många år sen. En resa till Grekland och en båtutflykt till ön Skopelos.
I hamnen fanns en liten butik som sålde konsthantverk, bland annat väldigt vacker keramik. Dyrt tyckte vi och gick ut igen. Men tillbaka på båten satt vi och väntade på avgång då jag plötsligt kände att det där fatet måste jag ha. Så jag rusade av och hann till butiken innan båten gick. Aldrig har jag ångrat det. Varje gång jag använder det så minns jag den där lilla vita staden som låg som en amfieteater runt hamnen med små vindlande stenlagda gränder. Solen där på båtdäcket och hur nöjd jag var med mitt fina fat.
Det är jag fortfarande. Och jag drömmer om att åka tillbaka och köpa en skål också.