Amorosa igen

I ett av mina första inlägg på bloggen (den 11 maj) skrev jag om mitt lilla äppelträd Amorosa och visade en bild på blommorna.
Jag var lite orolig då, det var kallt och inte ett enda bi syntes till. Jag trodde inte att det skulle bli några äpplen.
Men det blir massor och ändå har jag gallrat bort säkert 50-60 äppelkart!
Jag vet inte riktigt hur det gick till – det där med blommor och bin kanske bara är en myt??
De ser goda ut, jag var tvungen att proväta ett fast jag vet att de inte blir klara förrän i september/oktober.
Och det var förstås inte moget, fast ganska gott ändå. Jag måste försöka vänta, man får magknip av omogna äpplen tycker jag mig minnas från äppelpallar-räder från förr.

2 svar på ”Amorosa igen”

  1. Hejsan! Jag måste fråga, hur gammalt är ditt träd? Och vad har du för andra äppelträd i närheten? Jag har två Amorosa som vi haft ett par år nu men inte en blomma ingenting bara lite blad. Känns så trist!

  2. Fia: Trädet är planterat 2003 om jag minns rätt och är alltså 7 år i sommar. Det har burit frukt i 3 år tror jag, första året några stycken, andra året massor och i fjol ett äpple som trillade av… Men i år ser det lovande ut. Jag håller ju till i ett koloniområde så det finns massor av äppelträd av olika sorter. Vad tråkigt att det inte kommer igång – det måste ju komma blommor till att börja med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *