Dagar i Toscana

Knappt hemkommen från London var det bara att packa om väskan för en vecka i Toscana. Jag fick följa med sonen och hans familj till ett hyrt hus några mil utanför Arezzo. Därifrån gjorde vi utflykter till Florens och Siena bland annat.

Överallt fantastiskt vackert, medeltida städer eller kanske snarare små byar låg tätt. Olivträd och långa rader av vin, röd vallmo som blommade i allt det silvergrå och gröna. Svalor som flög högt över det vackra landskapet. Här kommer några bilder och när jag sitter och tittar på dem känns det nästan overkligt att jag varit där. Jag åker mycket gärna tillbaka.

Överst utsikten från köksfönstret (den stora gröna busken i förgrunden är lager) och även om jag gillar min lilla gård här på Södermalm så var det här i en annan klass…

Lavendeln var meterhög, jag har plockat med mig för att se om jag kan få några små sticklingar att rota sig. Den vackra blomman en bit ner  är kapris, jag hade ingen aning om att den var så fin. Citronträd i krukor på vår gård bredvid bilden av katedralen i Florens, tyvärr var köerna så långa att vi fick avstå från att gå in.

På bilderna längst ner vårt fina och på insidan helt moderna hus som hade pool och höns som ständigt rymde från sin inhägnad, det var ett uppskattat nöje hos några av mina reskamrater att hjälpa till att få in dem i hönshuset på kvällen.

Nu ska jag hålla mig hemma några veckor innan det är dags att resa till det stora landet i väst…

5 svar på ”Dagar i Toscana”

  1. Eva: För en gångs skull var det precis likadant i verkligheten!
    Åsa!: Har petat ner dem och hoppas att de tar sig, jag berättar hur det går ;O)

  2. billan: Kan tänka mig att det skulle passa bra, men Uffe är ingen husgud hos mig – så jag röstar för Olle Adolphsson ”Nu är det gott att leva”!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *