Chelsea Flower Show

I snart 25 år tror jag, har jag drömt om att åka till Chelsea Flower Show i London och äntligen tog jag mig dit. Jag vet inte var jag ska börja men några bilder kommer här. I det stora utställningstältet tävlade man i Riddarsporrar och Luktärter bland annat. Större har jag aldrig sett och fint uppställda i vaser med en stolt odlare intill. På många ställen fanns det fröer att köpa.

Massor av rosor förstås, både David Austin och en annan odlare hade stora utställningar. Jag blev förtjust i en tunnel av olika sorters klematis, den var fantastisk att gå igenom. Pioner i mängder, orkidéer, fingerborgsblommor, vivor, hortensior, lökväxter …med mera,med mera…  Massor av japanska lönnar uppbyggda som ett berg…

Utanför fanns idéträdgårdar, lite längre ner finns en bild på den som vann publikens pris, en hängande irländsk trädgård som gick att sänka ner bland alla gröna träd och buskar som fanns därunder.

Många sorters fina växtstöd i smide och en vacker grind som jag gärna tagit med hem till kollitotten. Flygresor har onekligen sina begränsningar.

En riktig folkfest var det och en mycket väl arrangerad sådan, besöket på damtoaletten var en upplevelse i sig med ”trafikpoliser” och stora områden  fanns med gott om plats för picknick. Inga barnvagnar syntes till, inga barn under 5 år var välkomna och det var nog bra det, för både barnen och de vuxna. Det var mycket folk och stundtals väldigt trångt.

Klockan 17 på lördagen tog den ordnade festen slut, nedräkning i högtalaren och därefter ringdes i en klocka och då började det stora kalaset, de flesta växterna såldes nämligen. Men allt gick ganska städat till, jag hade köpt några narcisser i en utställning och med nummerlapp och kö så fick jag ut mina blommor riktigt snabbt.

Många kom med stora växter och buskar som de tänkte ta på tunnelbanor och bussar, det var blommor överallt på stan. Det var verkligen en härlig upplevelse! Även om fötterna var lite trötta på kvällen…

7 svar på ”Chelsea Flower Show”

 1. Åååååååh! Bara liiiiiite avis…. Mera bilder please, please!

 2. Härligt att din dröm blev av! Trädgården som är upphissad är ju hur rolig som helst och gången förstår jag att den blev en favorit, den ser underbar ut. Synd att järn är så svårvikt för det var en fin grind…

 3. Oj vad kul att din dröm blev sann..
  att du verkligen fick uppleva det.
  och vad roligt att du gillade Petershan.. det är verkligen en lite skön oas..
  Nu längtar jag till london när jag ser dina ljuvliga bilder

  kram på dig
  A-C

 4. Åsa S: Det var riktigt mysigt, synd bara att man inte kan ta med sig mer hem…
  Eva: Du an få titta på fler bilder vid tillfälle…
  Åsa: Det var mysigt, London ska man besöka ofta!
  Gunilla: Ja, det var en grind och tänk vad den hade passat bre hos mig!
  Ann-Catrin: Så tacksam för ditt tips! London är som sagt en plats att besöka ofta och Petersham var ett fynd! Jag fick med mig en riddarsporre därifrån som ser ut att trivas härhemma.
  Ann-Sofi: Värt ett besök! Klematistunneln var jättefin!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *