Adoptivpionen blommar

Jag blev tvungen att smita iväg på lunchen och titta på ”min” bortadopterade pion som blommar just nu. Jag köpte ju en buskpion för många år sen och hade i min dåvarande trädgård. När jag flyttade så ville jag inte lämna den, så den fick stå hos min vän A som hade kolonilott i väntan på att jag skulle få en trädgård igen. Den fosterhemsplaceringen föll mycket väl ut, när jag fick min lott för 9 år sedan hade den vuxit sig så stor att den fick stanna.

Underbart är kort (jag är nästan 1,60 ;O) så det gäller att passa på om man vill se den blomma, på nån vecka är föreställningen över.

Nu åker jag till London, askmolnet verkar ha skingrats tackochlov, och besöker Chelsea Flower Show, något jag drömt om i många år.

Hoppas ha med mig bilder när jag kommer hem! Och kanske lite annat?

3 svar på ”Adoptivpionen blommar”

  1. Vilken underbar pion!Vad är det för en sort? Hur är den plaerad? Jag skulle ha plats för en men den är i vandrande skugga.

  2. Maylis: Välkommen hit! Pionen trivs bra i vandrande skugga, i full sol blommar den över ännu fortare. Det är en suffruticosa och har med åren blivit närmare två meter hög och nästan lika bred. Den är helt magnifik, blommar som sagt bara en vecka – men vilken vecka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *