En härlig helg

I helgen har det varit extra roligt att vara stockholmare. Kulturfestivalen avslutades för min del på Gustav Adolfs torg på lördagskvällen med två timmar opera, dels smakprov ur den kommande repertoaren men också lite publikfrieri – Triumfmarschen ur Aida och Fångarnas kör bland annat – maffigt! Det regnade en del men inte värre än att regnjackan funkade.

På hemvägen mötte jag sen alla löpare som sprang midnattsloppet på Söder, de blev nog betydligt blötare. Många tusen var de som vanligt – cirka 21.000 stod det i tidningen, jag är imponerad!

I dag Filharmonikerna vid Sjöhistoriska muséet på Djurgården med Malena Ernman som gästsolist och Henrik Dorsin som presentatör.  Det var fantastiskt bra! Henrik Dorsin var mycket roligare än jag förväntat mig, hans ”jorden runt på 80 sek” och operaaria var jättekul. Malena Ernman är en favorit sedan tidigare, hennes framförande av Ombra Mai Fu (Händel) skapade magi. Vilken tjej det är – hon gör mer för operakonsten än någon gjort på mycket länge tror jag. Det hela filmades av Svt och kommer att sändas nästa helg. Titta och njut om du har möjlighet!

Det var mysigt att sitta där på filt i gröngräset med trevligt sällskap, gott att äta (Tack E&R) och dricka, skratta och lyssna på härlig musik. Väl tillbaka i stan så pågick ”Världens längsta bokbord” med bokförsäljning längs hela Drottninggatan. Kul att gå där och botanisera ett tag. Nu är jag så ”trutt i futterna” som vi blir ibland här i stan. Tror att kvällen får innefatta ett fotbad till tonerna från Malenas skiva som jag köpte med mig hem. Sämre kan man ha det…

malena

2 svar på ”En härlig helg”

  1. Ja det var en härlig dag! Måste kolla på ”reprisen” på söndag!
    Och du var ju fena på att nosa upp trädgårdsböcker, är mycket tacksam för att du hittade boken jag var ute efter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *