Koloniliv i Tanto norra

I går besökte jag Peppar och Pumpa, kolonifesten som i går öppnade upp åtta olika koloniområden i Stockholm. Jag hade velat besöka alla men det gick ju inte. Så då föll valet på Tanto norra där man bjöd på tunnbrödsbakning – jo,  kolonistugan var förvandlad till bakstuga – försäljning av växter, blommor, marmelader och trädgårdsböcker, och bland flera fina lotter en fantastisk liten barockträdgård. Jag blev tvungen att gå in i den två gånger, den var jättefin och väldigt inspirerande. Inte bara de små buxbomsinramade kvarteren utan stenläggningar, växtval, möbler och mycket annat.  Tyvärr blev inte mina bilder lika bra – när ska jag lära mig att ta på glasögon och kolla direkt hur bilden blev?

Nåväl – en bild från den lilla formklippta trädgården kommer här! Liljorna som just blommat över var vita, några vita rosor stod i de yttre kvarteren men syns inte på min bild. Det måste ha varit fantastiskt när de blommade! Fler bilder kommer en annan dag.

Och tänk – som grädde på moset vann jag pris i deras tipspromenad! En bok om klosterträdgårdar av Lena Israelsson valde jag. Himmelska platser på jorden var underrrubriken, men jag hittade inte någon bild från min kollitott, där det senare på kvällen var ljusfest med surströmming!

Vilken härligt bra dag! (Och dammsugaren var inte framme en enda gång…)

barock

2 svar på ”Koloniliv i Tanto norra”

  1. Åsa!: Ja, han är nog flitig med sekatören. Eller använder man häcksax? Och jo, jätteroligt att vinna! Jag kom nog in i ett litet stim där, vann 80 kronor på Joker sen på kvällen ;O)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *