Trettondag

Enligt bibeln är det i dag de vise männen kommer fram till Betlehem efter att ha följt stjärnan. Längesen, men vad skönt att vi får en ledig dag!

Kören ska ha konsert med anledning av händelsen ovan och det ska som vanligt bli roligt! Fast nog borde jag tagit fram noterna och övat under julhelgen…

Men nu har jag provat en ny variant. Jag spelade in repetitionen i måndags med hjälp av mobilen, så jag kan öva och lyssna lite. Det ska jag nog göra fler gånger, känns som ett jättebra sätt att komma ihåg stämman.

Häromdagen var goda vänner hos mig på middag och jag fick en ljuvlig bukett tulpaner, tack! Nu börjar tulpantiderna för mig i alla fall, härligt att fylla den bästa tulpanvasen även om den nog kräver två buketter för att vara nöjd (men jag har fler vaser). Jag gillar det där knarrandet ljudet från stjälkarna också, mycket bättre än snöknarret som råder just nu.

-14 grader utanför mitt fönster, det gäller att hitta på ett bra sätt att klä sig idag. Kören ska vara svart och röd, det är inte mina färger någon av dem egentligen, så min garderob erbjuder inte några variationer. Men innanför det svarta och röda kanske?

Burr…

tulpan

9 svar på ”Trettondag”

 1. Så bra med lite biblisk information. Vi pratade om detta här hemma, varför vi firar trettondagen, och ingen visste, pinsamt! Men nu vet vi!

 2. Tur att det finns källor till visdom! Funderade också häromdagen men visste inte heller, och ändå har jag varit rätt kyrklig på sistone (konsert och jobb visserligen men ändå…). Ska bli liiite mildare imorgon torsdag och det tackar vi för!

 3. Hoppas det blev en fin körstund och att sången gick bra.
  Här på torpet var det -34 inatt, men nu är det ”bara” -29,9……
  Jag har mailat lingonmoussen, smaklig spis….:)
  Må så gott!

 4. Gunilla: Ni kanske inte pratade om bibeln när du var där på jobb?
  billan: Burr! Hoppas att ni lyckas hålla värmen uppe inomhus. Tack för receptet, måste prova vid tillfälle, det lät så himla gott!

 5. Även jag tackar för infon om trettondagen. Sönerna undrade vad det var vi firade.. och jag kunde inte svara, lite pinsamt. Så tack! Kul att du är igång igen ; )

 6. Nej lite dåligt verkar det vara ju! Men jag håller med dig… tur att dom hittade dit så att vi fick en ledig dag! Äldsta sonen jobbade och fick 100 % (fast han fattade ju inte varför) så han sände också en tacksam tanke till dom tre killarna!

 7. Katarina: Jag var bättre på buddismen än kristendomen… Vi pratade inte så mycket bibel i receptionen men jag fick massage på driftassen och vi hade långtgående planer på att få till ett ”Haaaaaleluja” som fil och använda som ringsignal 🙂
  Åsa i Skåne: Kanske kan få ett Haleluja av sonen?!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *