Mera rosor

En fördel (den enda!) när rosorna fryser bort, är att man kan köpa nya. Två av mina rosor gav upp helt under den här vintern och några andra ser ganska medtagna ut. Det var en tuff vinter trots att det fanns skyddande snö. Som kallast har det varit 28 minusgrader berättade en granne som har en termometer med minne. Så det är kanske inte så konstigt att några rosor gett upp.

Jag hade turen att kunna beställa från Cedergrens och få dem levererade av mina vänner från Skåne, som gästade huvudstaden förra veckan. Tack! De nya är Duchesse de Rohan en rosa damascenaros med stark doft som ska blomma långt in på hösten. Den har jag haft en gång förut i en annan trädgård och minns den som jättefin. Samt en damascena till som heter Leda, vit med röda bladkanter. Hon är från 1827 står det i katalogen från Cedergrens. Det är lite fantastiskt tycker jag, både att man vet det och att rosen funnits i odling i snart 200 år.

De fick dra vatten i en hink några timmar och sedan komma på plats. Det har regnat mycket sen jag satte dem så jag hoppas att de fått en god start!

rosor

2 svar på ”Mera rosor”

  1. Vad spännande! Jag har samma inställning – det är sorgligt när något dör, men det är roligt att det ger plats för något nytt. Har samma problem med flera rosor, och funderar redan ivrigt på ersättare. Ska kolla upp dina nya rosor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *