De första rosorna

De har slagit ut nu. Rosorna. Tyvärr är de inte mina, men det gör inte så mycket, båda är planterade så att alla som passerar kan beundra dem och nosa lite. Det är en trevlig tanke tycker jag, att bjuda dem som går förbi på lite närkontakt. Under de år jag inte hade någon trädgård och ofta gick runt i koloniområdet och längtade, så blev jag extra glad över rosor som hängde över något staket och lät mig njuta på nära håll. Så jag har förstås också planterat rosor vid staketet i min lott, de blommar inte än men vänta bara!

Det här är pimpinellrosen Plena, även kallad Finlands vita ros och på den undre bilden den läckra Louise Bugnet som kommer från Canada.

ros1ros2

5 svar på ”De första rosorna”

  1. Redan! Fantastiskt. Jag har båda två, men det är nog ett par veckor kvar till blomning. En finsk kompis säger att i Finland kallar man ”Finlands vita ros” för ”Midsommarrosen”, och den tidsplaceringen brukar passa bra i min zon (3-4). – Jättefina bilder!

  2. Ann-Sofi:Det är tre veckor kvar till midsommar – då har den nog blommat över här.
    billan: Sommaren är här, men det är kyligt på kvällarna så fortfarande väntar jag på den riktiga sommaren.

  3. Redan rosor? Här är de så hårt åtgångna av vintern så jag är glad att det kommer lite gröna blad!

  4. Åsa!: Klängrosorna har haft en tuff vinter men buskrosor verkar ha klarat sig bättre. Är det så hos dig också eller har alla rosor tagit stryk? Ett Gotland utan rosor kan jag inte tänka mig…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *