Kallt = Freezing cold

Genom en god vän lyckades jag halka in på en kurs i engelska för kolonister. Tre gånger har vi träffats, i går var sista gången och då sågs vi i Tanto Norra koloniområde här på Söder i Stockholm. Det har varit riktigt skoj, mest för att få träffa kolonister ifrån andra föreningar men också för att lära sig lite vad saker heter på engelska. Nu vet jag att min motståndare på Kollitotten heter Ground Elder (kirskål alltså) till exempel. Ruskigt kallt har det varit alla tre gångerna, så även i går kväll – rundvandringen hade kunnat bli mycket längre om det varit varmt.

Jag hittade två sorters bostäder som jag inte riktigt kände igen. Den första bilden är ifrån Tantolunden, man undrar lite vem som ska bo i jätteholken. Albatross? Trana? Eller kan det  vara ämnat för en uggla? Eller en alternativ kolonistuga kanske?

Den andra fanns hos en kolonist och var avsedd för ”solitairy bees” alltså singelbin. De jobbade tydligen på egen hand och hörde inte till någon kollektiv kupa. En sorts uteliggare?

Sen en bild från i morse, om det  var kallt i går kväll i Tanto – när jag steg upp singlade det stora flingor till marken utanför mitt fönster, som tur var blev de inte liggande särskilt länge. Nu räcker det väl?

4 svar på ”Kallt = Freezing cold”

  1. Det var den sista ”staräuren” sägs det här på ön, så nu är det bara vårvärme framöver 🙂

  2. Engelska för kolonister!
    Helt fantastiskt! : ) Singelbin är inte så illa det heller. Alla kan ju inte hitta någon, så är det ju och då kan det väl vara mysigt att slippa vara helt ensam, förstås även för ett litet bi. Lite som kollektivhus, att alla har sin egna lilla cell, men kan äta honumg tillsammans?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *