Alla Hallonen

Äntligen är hallonen på plats. Marken har legat täckt med presenning i två år (minst) jag gör mig inga illusioner om att kirskålen dött ut, men ordentligt försvagad är den i alla fall.

Körkompisen L har koloni i Iris i Bromma och påstår att hans tämjda hallon är godare än de köpta. Jag blev erbjuden skott och i går var jag där och hämtade. Lördagskvällen ägnades åt plantering och vattning, det var lugnt och skönt och nästan tomt i området. I tidningen Koloniträdgården stod det att hallonmasken inte tycker om förgätmigej, såna tips tycker jag om, så några små blommande plantor fick följa med ner i hallonlandet.

I dag på morgonen har jag besökt dem, de ser pigga ut. Nu regnar det dessutom så det känns riktigt lovande. Så småningom ska det fyllas på med täckbark så att det blir lite prydligt. Jag funderar lite över hur buskstöden ska se ut, men det ordnar sig nog det också.

5 svar på ”Alla Hallonen”

  1. Hallon är bland det godaste som finns! Funderar på att ta några plantor från mamma och sätta på baksidan av husen. Mums! Jag hoppas på min krusbärsbuske som jag planterade förra året och är glad för att den väldigt hängiga persiljan har tagit sig 🙂

  2. Jag har flätat stöd av hasselslanor och långa åsskott av asp, det blev snyggt,enkelt och ekologiskt. Enkelt i alla fall för mig som bor granne med en stor hasselbacke.

  3. Hej Katarina,

    Så oerhört vackra bilder, högst njutbart.

    Skön sommar Signe

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *