Shangri-La

Just hemkommen från Texas, en härlig resa i subtropiskt klimat. Varmt med andra ord, och fuktigt! Som tur är finns luftkonditionering i bilar, butiker och hem. Det är ute det saknas… Men i en pool kan man bada och i Galveston vid Mexikanska golfen, fast där var det varmvatten.

Orkansäsongen har ju startat, men det var lugnt när jag var där. Ett otroligt åskväder och en del regn kom det. Orkanen Ike som drog in över Texas för några år sedan, slog till mot just Galveston bland annat. Det mesta är uppbyggt igen, ibland finns streck på husen som visar hur högt vattnet nådde. Ett mödosamt arbete för alla drabbade. Svårast för dem utan försäkringar förstås.

I Orange finns en trädgård som heter Shangri-La, vi passade på att besöka den direkt på morgonen innan det hann bli så varmt.

En stor mycket välskött anläggning med blommor, enorma träd, trädgård för barnen,växthus, fågelsjö och mycket annat.

I barnens trädgård satt krukmannen nedan och odlingslådorna var uppbyggda enligt matprincipen. I pizzalådan växte oregano, vitlök och tomater – kul idé tycker jag! De små runda grönsakerna, vita och gula på samma planta har jag aldrig sett, kan det vara nån sorts zucchini tro?

En vacker damm med näckrosor (titta noga på bilderna, Tummelisa och Tummeliten är med!) i otroliga färger och  blommande hibiskus lyste mest. Vid sjön kunde man se att det är träskmarker här och kamraten som simmade upp (för att matas?) på sista bilden finns lite överallt. Här går man inte ut i skogen för att plocka svamp direkt…

 

2 svar på ”Shangri-La”

  1. Men herreeje jag ar ju just nu i Shangrila – det lyckliga folkets land – lilla Tibet – Ladakh. Stockrosor, ringblommor, syren, rosor, malla, klerkia, pelargon, mangold, potatis…. helt otroligt med tanke pa att det utanfor odlingarna ar gigantiska berg och inte en skog sa langt ogat ser. Lite poppel, pil & aprikos… +25C minst

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *