Tankar på våren

Att plantera blomsterlök är att tänka på våren. Bort med allt grått, trist och slaskigt. Ingen snö, ingen kyla och inget mörker. Bara tankar på den ljusa våren när solen kommer tillbaka och koltrasten sjunger upp sig.

I helgen kom de äntligen i jorden, blomsterlökarna som varit inköpta och planerade ett tag. Vit scilla, narcisssen ”Recurvus” förstås, Kungsängslilja/Rutblommor och tulpaner i ljuvaste rosa och vitt. Den verkliga nykomlingen är den engelska klockhyacinthen som jag tjatat om. Nu har jag hittat lökar på postorder (Tack U för tipset) och det ska bli jättespännande att se om det kommer några blommor i blåaste blått.

Vännen A  och jag röjde ihop all gammal takpapp som låg strödd över kollitotten efter att nytt tak kommit på. Fikade i solen med kolonigrannen som fått sin nya stuga på plats och grävde till sist ner alla lökar. Härligt!

5 svar på ”Tankar på våren”

  1. Åh, nu hittar jag en nackdel med balkongodling! Eftersom jag i år tömt i princip alla krukorna blir det inte minsta lök nerstoppad i år, och jag har sällan lyckats med dom hur som helst : )

  2. Hej! Hittade just hit, och här vill jag stanna! Vilken fin blogg, och den får mig att längta tillbaka till Stockholm. Bodde där i fem år och hade min första egna ”trädgård” på en balkong på Kungsholmen. 🙂 Ha en fin helg! hälsar Hanna i Malmö

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *