Tankar på våren

oktober 17th, 2011 by Katarina


Att plantera blomsterlök är att tänka på våren. Bort med allt grått, trist och slaskigt. Ingen snö, ingen kyla och inget mörker. Bara tankar på den ljusa våren när solen kommer tillbaka och koltrasten sjunger upp sig.

I helgen kom de äntligen i jorden, blomsterlökarna som varit inköpta och planerade ett tag. Vit scilla, narcisssen ”Recurvus” förstås, Kungsängslilja/Rutblommor och tulpaner i ljuvaste rosa och vitt. Den verkliga nykomlingen är den engelska klockhyacinthen som jag tjatat om. Nu har jag hittat lökar på postorder (Tack U för tipset) och det ska bli jättespännande att se om det kommer några blommor i blåaste blått.

Vännen A  och jag röjde ihop all gammal takpapp som låg strödd över kollitotten efter att nytt tak kommit på. Fikade i solen med kolonigrannen som fått sin nya stuga på plats och grävde till sist ner alla lökar. Härligt!

5 Responses to “Tankar på våren”

 1. Åsa! Says:

  Det där lät som en riktig mysdag!

 2. LiLo Says:

  Åh, nu hittar jag en nackdel med balkongodling! Eftersom jag i år tömt i princip alla krukorna blir det inte minsta lök nerstoppad i år, och jag har sällan lyckats med dom hur som helst : )

 3. Katarina Says:

  Åsa!: Det var verkligen det!
  LiLo: Stor kruka på balkongen med lök i?

 4. Hanna Says:

  Hej! Hittade just hit, och här vill jag stanna! Vilken fin blogg, och den får mig att längta tillbaka till Stockholm. Bodde där i fem år och hade min första egna ”trädgård” på en balkong på Kungsholmen. 🙂 Ha en fin helg! hälsar Hanna i Malmö

 5. Katarina Says:

  Hej Hanna! Tack och välkommen hit!

Leave a Reply