Brudbröd

På Gotland har jag ofta sett brudbröd och jag tycker att det är så vackert. Det är släkt med älggräs men mindre och gracilare. Nu när jag var på Runmarö så såg jag det igen och blev påmind om att jag vill ha det i min kollitott. Vet inte om det går eller om det är kinkigt på nåt sätt. Har för mig att jag norpat med mig från Gotland nån gång men därav blev intet.

På Zetas säger de sig ha brudbröd, Filipendula vulgaris, i alla fall i katalogen. Inga plus i kanten hos dem, som betygsätter sina växter med upp till fyra plus. Men de ger inget plus för Louise Odier heller som är en ljuvlig ros trots sin känslighet för svartfläckssjuka. Undrar varför de inte plussar på det vackra brudbrödet? Jag ska åka dit och se om de har det i verkligheten också.

3 svar på ”Brudbröd”

  1. Jag får skicka ett lass kalkrik, torr gotlandsjord till dig så du har något klokt att plantera ditt brudbröd i så ska det nog gå vägen 🙂

  2. Vi har både plantor och frö av brudbröd, Filipendula vulgaris, till salu. Ett säkert sätt att etablera den är att plantera in den, gärna med extra kalk i jorden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *