Azorerna

Nu har jag varit ute och rest igen. Den här gången besökte jag mina vänner som är ute och seglar, de har stannat på Azorerna över vintern. Jag hade nog aldrig funderat över att resa dit om inte de hade varit där, så spännande och oväntat att komma dit!

Några vulkanöar mitt i Atlanten, utanför Portugals kust. Gröna och bergiga med raviner, heta bubblande källor, blommor överallt och förstås hav! En dag gjorde vi en utflykt för att se val, det syntes ingen (och jag var nästan lika glad för det, de är stora) men havet formligen kokade av delfiner – det var roligt!

En spännande resa med många intryck! Överallt kossor som gick på på bergssluttningarna året runt, de lär vara tre gånger så många som människorna. Fantastiska vyer, jättegod mat – särskilt fisk förstås och trevliga människor.

Här kommer några bilder från en fantastisk resa!

 

 

 

11 svar på ”Azorerna”

 1. Vilken fantastisk plats! Och vilka fina bilder. Kanske blir det en kokbok om några år från Azorerna?

 2. Hej! Azorenrna är fint min farfar bodde i PontaDelgada på Sao Miguel. Såg ni havet av hortesior som blommar uppe i bergen? Det är magnefikt och värt att åka tillbaka för. Var du på flera öar eller bara en? Härligt att du haft det bra. Hälsningar Charlotte

 3. Eva: Ja, det var jättefint. Och även om det inte var bästa tiden i november så var det lugnt och skönt. Kan tänka mig att det blir trångt under högsäsong.

 4. Heather: De var fantastiska!
  Elisabeth: Ska försöka få pågående kokbok klar…
  Charlotte: Vad roligt! Vi bodde i Ponta Delgada och var bara på Sao Miguel. Jo, jag såg alla hortensior, många hade blommat över men det fanns mycket kvar. Läste att man ska kunna se dem som ett blått band från luften och det tror jag, helt fantastiskt!

 5. Hej! Jag ska åka med Solresor till Sao Miguel/Ponta Delgada om 2 veckor. Åker mest för naturen, och för att fota. Dina bilder är fantastiska.
  MVH
  Kerstin H

 6. Hej Kerstin! Tack vad roligt att du tycker om mina bilder. Hoppas att du får fina dagar därnere, förhoppningsvis får du se många fler blommor än vad jag fick. Vet att det är varmt därnere fortfarande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *