Så här långt har sommaren kommit…

I går var jag i Vinterviken, ett område mellan Gröndal och Aspudden här i Stockholm, en plats som verkligen är värd att besöka. Där är jättefint med trädgårdscafé med tillhörande odlingar, (i går kväll dessutom med musikframträdande), många odlingslotter och dessutom en restaurang/café i den gamla fabriken. Här höll ju Nobel till och tillverkade dynamit och delar av marken är tydligen förgiftad sen dess (inte där odlingarna ligger hoppas jag).

Nu går det ju att bättra på förgiftningen även i nutid tycks det mig. Här dumpas nämligen snömassor som plogats upp från stadens gator, det blir enorma berg av smutsig snö. Vad som följt med snön vill jag nästan inte tänka på, men jag kan ju gissa på fimpar och hundbajs i stor omfattning och säkert en hel del annat onämnbart.

Där ligger det sen och smälter som en gammal isdös från förr och fort går det inte. Ibland kommer man och kör lite med nån traktor har jag hört, för att försöka snabba på processen antagligen. I går den 9 juli låg det fortfarande kvar en stor hög. Frågan är om den hinner smälta ner tills det blir dags att fylla på med ny snö. Och en viktigare fråga tycker jag är om man innan dess försöker ta undan det som inte är snö utan ligger kvar efteråt?

Vackert är det inte…finns det verkligen inget bättre sätt?

5 svar på ”Så här långt har sommaren kommit…”

  1. Så fult 🙁 och tydligen fritt fram att dumpa avfallspåsar där om jag tolkade bilden rätt. Ibland kan man fundera vad folk tänker med 🙂

  2. We took this same walk in June and found the snow pile. Took us a while to figure out what it was. That was really nasty and I don’t think it will melt before the snow falls again. Other than the snow pile, it’s a nice walk between Vinterviken and Liljeholmen. It was my first time to be in that area. Nice to know there are still places of Stockholm to explore (though I hope the rest will be without giant snow dumping). 🙂

  3. Heather: Vinterviken är jättefint! Ibland spelar de musik därnere i caféet och lite senare i sommar brukar det bli skördemarknad!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *